2016-2017 Güz Yarıyılı Pedagojik Formasyon Başvuru Duyurusu

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

2016-2017 eğitim-öğretim yılında Fakültemizde açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ilişkin bilgiler aşağıda verilmiştir:

AÇIKLAMALAR
  1. Ön kayıt başvuruları 03.11.2016-11.11.2016 tarihleri arasında online başvuru sayfasından alınacaktır.

2. Toplam 800 kişilik kontenjan açılacaktır. Kontenjanlar, başvurulan alanların dağılımları dikkate alınarak ön başvurulardan sonra belirlenecek ve fakülte web sayfasında ilan edilecektir. Bir bölüm/programdaki öğrenci sayısı grup oluşturmak için yeter sayıya ulaşmadığında en uygun bölüm/programla birlikte grup oluşturulacaktır.

3. Her bir programın kendi içindeki sıralamada 4’lük sistemdeki GANO (Genel Ağırlıklı Not Ortalaması) dikkate alınacaktır. Transkript belgesinde genel not ortalaması 100’lük sistemde olanlar için YÖK’ün 100’lük not dönüşümü tablosu kullanılacaktır. Ön kayıt için başvururken transkriptinde sadece 100’lük notu olanların, bu dönüşüm tablosunu kullanarak 4’lük sistemdeki notlarını girmeleri gerekmektedir. Notlarını dörtlük sistemde girmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

4. Kontenjanın %75’i OMÜ’de halen kayıtlı olan 6 (altı) eğitim-öğretim yarıyılını (sömestr) tamamlamış öğrencilerimize, %25’i ise mezunlara ve diğer üniversitelerde kayıtlı olan 6 (altı) eğitim-öğretim yarıyılını (sömestr) tamamlamış öğrencilere ayrılacaktır. Bu kontenjanlardan biri dolmadığında, kalan kontenjanlar diğerlerine kaydırılabilecektir.

5. Dersler, üniversitemizin akademik takviminde ders ve sınav olmayan zamanlarda hafta içi mesai saatlerinden sonra ve hafta sonu yüzyüze yapılacaktır. Öğretmenlik Uygulaması ise 2016-2017 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı içinde Samsun il merkezinde MEB’e bağlı okullarda gerçekleştirilecektir.

6. Öğrenim ücreti 1.800 TL'dir. İlk taksit olan 900 TL kesin kayıt sırasında, diğer taksit ikinci dönem başında alınacaktır.

7. Pedagojik Formasyon Programında açılabilecek bölüm ve programlar şunlardır:

1. ANTRENÖRLÜK 13. İLAHİYAT
2. BİYOLOJİ 14. İLİTAM