Ortak Dersler Bölüm Başkanlığından Duyuru

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Türk Dili derslerinden daha önce muaf edilmiş ve YÖS sınavıyla üniversitemize yerleşen öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin muafiyetleri kaldırılmıştır. Bu öğrenciler Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Türk Dili derslerini UZEM üzerinden alacaklar ve bu dönemlik bu iki ders için herhangi bir ödeme yapmayacaklardır.

Öğrencilerimiz derslerini eders.omu.edu.tr adresi üzerinden takip edeceklerdir. Bu derslerin sınav takvimleri şöyledir:

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hukuk Fakültesi öğrencileri 24 Aralık 2016 Cumartesi

Merkezdeki Fakülteler ve MYO’lar (Sivil Havacılık, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Yeşilyurt DÇMYO) 3 Aralık 2016 Cumartesi Günü Fen-Edebiyat Fakültesi’nde saat 10:00’da tek oturum halinde yapılacaktır.

Bu okulların dışında kalan ilçelerdeki MYO ve Fakülte öğrencilerinin sınavları ise 2 Aralık Cuma günü kendi okullarında yapılacaktır.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, İngilizce ve İş Sağlığı ve Güvenliği derslerini UZEM üzerinden alan öğrencilerin (Tıp, Diş, Hukuk hariç) mazeret sınavları da bu tarihlerde yapılacaktır. Mazeret sınavına bölümlerince mazeret sınavına girme hakkı verilen öğrenciler sınavlarına bu tarihlerde gireceklerdir.

Öğrencilerimiz uzem.omu.edu.tr adresini takip etmelidir.

İletişim için: ortak.dersler@omu.edu.tr