Kitap Seti Galası "Ebedname, Aşkname ve Edebname"

İlkadım Belediyesi'nin kültür hizmetleri kapsamında organize edilen "Divan Şiiriyle Değerler Eğitimi Kitap Seti" tanıtım galası Serra Otel'de gerçekleştirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram tarafından yayına hazırlanan kitap seti; Ebedname, Aşkname ve Edebname isimli üç kitaptan oluşuyor. Tanıtım galasına; İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, kurum amirleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

BAYRAM: "BU KİTAPLARIN DEĞERİ BİZDEN KAYNAKLANMIYOR"

Samsun'un bu kitabı tanımasında ve İlkadım Beldiyesi'nin bu kitabı sahiplenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, "Bu kitapların değeri kendimizden kaynaklanmıyor. Bu kitapların değeri 13. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar Osmanlı toplumunda, Türk toplumunda yaşamış şairlerimizdir. Bu kitaplar değerini Fuzuli'den, Baki'den, Nedim'den, Nef-i'den, Şeyh Galip'ten alıyor. Bunu özelikle hatırlatmak istiyorum. Çünkü onların güzelliği, şiirlerinin güzelliği kitaplara yansımıştır. İnşallah onların bereketiyle ilgi görmeye devam edecektir. Belki şöyle kendimize pay çıkarabiliriz: "Ehli hünerin kadrini bilmekte hünerdir'. Biz bu kitaplarda değerler eğitimi derken İngiliz, Alman veya Amerikalı araştırmacıların izlediği sınıflandırmayı yapmadık. Biz onların çizdiği çizgide gitmedik. Biz Osmanlı Devleti'ni cihan devleti yapan değerler neyse biz onlara odaklandık. Onları gün yüzüne çıkarmaya çalıştık" diye konuştu.