Kuva-yi Milliye Destanı Tiyatro Gösterisi Sahnelendi

Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından "İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmed Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında OMÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde "Kuva-yi Milliye Destanı" adlı tiyatro oyunu sergilendi. İstiklâl Marşı'nın yazıldığı dönemin şartlarını ortaya koyan, Nazım Hikmet Ran'ın "Kuva-yi Milliye Destanı" adlı şiirinden hareketle hazırlanan oyunun danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Şeyma Büyükkavas Kuran yaptı. Program, oyunculara teşekkür belgesi takdimi ile son buldu. Sergilenen oyuna Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, akademisyenler ve çok sayıda izleyici katıldı.