Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Kodluyoruz

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimde Bilişim Teknolojileri Topluluğu tarafından otizmli, down sendromlu ve gelişim geriliği gösteren çocukların kullanabileceği mobil oyun ve uygulamalar geliştirerek, bu alandaki Türkçe materyal eksikliğini gidermeye katkıda bulunmak için çalışma başlattı.

Topluluk danışmanı Yrd.Doç.Dr. Polat ŞENDURUR, eğitim-öğretim yılı sonuna kadar düzenli dersler içeren kurs şeklinde çalışma yapıp, sene sonuna kadar özel gereksinimli çocukların kullanabileceği uygulamalar geliştirmeye hedeflediklerini belirtti.

Geliştirilen materyaller öncelikle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan özel gereksinimli çocuklar için kullanılacak olup, daha sonra uygulamalar mobil marketlere yüklenerek ülkemizin dört bir yanındaki özel gereksinimli çocukların ulaşımına açılacaktır.