Resim-İş Öğrencilerinden Mezuniyet Sergisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Ana Bilim Dalı öğrencilerince hazırlanan “Mezuniyet Sergisi” açılış pastasının kesilmesinin ardından törenle açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleştirilen sergide, 150 öğrencinin hazırladığı 300’e yakın seramik, yağlı boya resim, özgün grafik tasarım ve heykel çalışması sergilendi.

Geçtiğimiz 23 Nisan’da hayatını kaybeden Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencisi Bora Yıkınç’ın da eseri sergide yer aldı.

Mezuniyet Sergisi’ne Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Şenol Eren yaptığı konuşmada “Buranın benim hayatımda yeri çok büyük çünkü 1980 yılında buraya öğrenci olarak girdim. İhtilal sonrasının ilk öğrencilerindenim. İlk geldiğimde A binasında bir tablo vardı ve aynen şöyle yazıyordu ‘Hayatınızı seviyorsanız zamanınızı boşa harcamayın. Zira zaman hayattır.’ Bu söz benim kafamda bir ilke oluşturdu. Şimdi öğrenci arkadaşlarıma bakıyorum 300’den fazla eser ve hocalarından aldıkları destekle bunu zihinlerinde yoğurdular ve tuvallere aktardılar. Bunun çok önemli bir şey olduğunu düşünüyorum. Resim deyip geçmeyin çünkü zihinlerinde bir şey canlanıyor bunu kâğıda, tuvale veya taşa aktarıyorlar. Bu yüzden tüm arkadaşlarımı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca vefat eden öğrenci arkadaşımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. O da buradaki çalışmasıyla anılacaktır.” dedi.

Sergi 15 gün boyunca açık kalacak.