ÇOCUKLARA OYUNLARLA İNGİLİZCE ÖĞRETİMİ

Yazar: ayhan.onaran | Tarih: 13 Şubat 2020

Prof. Dr. Metin YILMAZ (OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı) tarafından;
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Koloji Özel İlkokulu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı işbirliğiyle fakülte ve Vakıf kolojinde sunulan ve çok başarılı geçen; Yabancı Dil Öğretimi Kısa Oyun" etkinliklerine verilen desteklerden ötürü Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, Eğitim fakültesi öğretim üyelerine ve diğer görevlililere, Etkinliği organize eden ve yöneten Prof. Dr. Nalan KIZILTAN'a teşekkür edilmektedir. Sayın hocamıza Eğitim Fakültesi adına biz de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

OMÜ Vakıf Koleji, müfredat kapsamında öğrencilerin iletişim ve dil yeteneklerini geliştirmeleri katkı sağlayacak 3 ayrı proje etkinliği düzenledi.

Vakıf Koleji öğrencileri dünya dillerini tanıdı

Etkinliklerin ilkinde Eğitim Fakültesini ziyaret eden Vakıf Koleji 5. sınıf öğrencileri, burada İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan ve öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Polat rehberliğinde çeşitli kültür ve dil etkinliklerine katıldılar. İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencileri, “Kültür ve Dil” dersinin içeriğindeki kültürlerarası iletişim ve çok dillilik bağlamında “uluslararasılaşma bilinci oluşturma ve dünya dillerini tanıtma” amacıyla hazırladıkları görsel ve işitsel materyalleri 5. sınıf öğrencilerine sundular. Öğrenciler, etkinliğin sonunda farklı ülkeleri tanıyarak bu ülkelerin somut ve soyut kültürlerini çeşitli materyallerle deneyimleme fırsatı buldular.

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencileriyle eğlenceli diksiyon eğitimi

Bir diğer etkinlikte de Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Vakıf Koleji öğrencileriyle buluşarak onların kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalar yaptı.

“Güzel Konuşma ve Diksiyon” dersi kapsamında ve öğretim üyesi Prof. Dr. Nalan Kızıltan’ın öncülüğünde Vakfı Kolejinin 2, 3 ve 7. sınıf öğrencileri için uygulamalı olarak güzel konuşma ve diksiyon etkinlikleri gerçekleştirildi. Konuşma organlarının tanıtımıyla başlayan etkinlik, öğrencilerin aktif katılımları eşliğinde duygularını katarak tekerleme okuma, haber veya reklam metni okuma ve resimlerle öykü anlatma uygulamalarıyla devam etti. Öğrenciler, etkinliklerin sonunda hem eğlenerek öğrendiler hem de duygularını ve düşüncelerini daha etkili biçimde ifade etme becerilerini geliştirdiler.

İngilizcelerini kısa oyunlarla pekiştirdiler

OMÜ’nün Kurupelit Kampüsü’nde bulunmanın avantajlarından yararlanan Vakıf Koleji öğrencileri, Eğitim Fakültesi İngiliz Öğretmenliği 2. sınıf öğrencilerinin sergilediği İngilizce kısa oyunlarla da keyifli ve öğretici vakit geçirdiler.

Vakfı Koleji Konferans Salonu’ndaki etkinlikte İngiliz Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, İngilizce sesletim sorunlarını vurgulamak ve onları gidermek amacıyla hazırladıkları oyunlarla çocuklara hitap etti. Her oyunun sonunda, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan tarafından izleyici olan öğrencilere sorular yöneltildi. Ardından öğrencilerle birlikte, dinlediğini yorumlama ve konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik etkinliklere yer verildi.