Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas'a TÜBİTAK Teşvik Ödülü

Yazar: kadir.cenk | Tarih: 12 Eylül 2019

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” ve “2019 Yılı Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü”ne ilişkin 2019 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.
TÜBİTAK Yönetim Kurulu, 2019 yılında 4 Bilim Ödülü, 11 Teşvik Ödülü ile Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü verilmesine karar verdi. Değerlendirmeler sonucunda “Bilim Özel Hizmet ve Teşvik Ödülleri” alanında Sosyal Bilimler dalında Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas ödüle layık görüldü.
Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü'nde görev yapan Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, “Kariyer psikolojik danışmanlığı alanında çalışma psikolojisi kuramı çerçevesinde kariyer uyumluluğu, çalışma iradesi ve sosyal bilişsel kariyer kuramı çerçevesinde kariyer karar verme özyeterliği ve kariyer kararsızlığı konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülüne değer bulundu.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas’ı yapmış olduğu çalışmalar, araştırmalar ve sonucunda aldığı teşvik ödülü için tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.“ dedi.
Teşvik Ödülü, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına veriliyor.