FEN EĞİTİMİ İÇİN PAYLAŞIM ZİRVESİ

Yazar: ayhan.sertkaya | Tarih: 8 Aralık 2020

Yürütücülüğünü Prof. Dr. Süleyman Yaman’ın yaptığı ve TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar AR-GE projelerini destekleme programı tarafından desteklenen “Eğitim Niteliğinin Artırılmasında Öğretmenlerin İyi Örneklerinin Paylaşılması ve Yaygınlaştırılması” isimli proje kapsamında düzenlenen “FEN EĞİTİMİ İÇİN PAYLAŞIM ZİRVESİ” etkinliğinin başvuruları başladı. 23-24 Ocak 2020 tarihlerinde iki gün sürecek olan paylaşım zirvesinde Prof. Dr. Süleyman Yaman moderatörlüğünde, fen bilimleri öğretmenleri Ayçin Ünal, Fatih Akyüz, İbrahim Evren Özer, İrfan Gümüş, Mert Koçer, Namdar Öğretmen, Seçkin Taşkın ve Uğur Sarıçam konuşmacı olarak yer alacaklardır. Ayrıca kendine özgü iyi örnekleri olan ve bunları paylaşmak isteyen fen bilimleri öğretmenlerin bu uygulamalarını paylaşma fırsatı sağlanacaktır. Zoom programı üzerinden online ve etkileşimli olarak gerçekleştirilecek olan bu zirveye fen bilimleri öğretmenlerinin konuşmacı veya dinleyici olarak başvuru kayıtları alınmaktadır. Başvurular ve dinleyici kayıtları http://sabaproje.omu.edu.tr/tubitak-1003/ adresinden gerçekleştirilebilir.

Paylaşım Zirvesinin Amacı: Fen bilimleri eğitimi alanında görev yapan öğretmenlerin iyi örneklerini belirlemek ve yaygınlaştırmak.

Hedef Kitle: Fen eğitimi ilgili herkes (öğretmen, öğrenci, öğretmen adayı, veli, akademisyen, yönetici vb.)

Kısa Vadeli Hedefi: İyi örneklerin sunulması ile fen eğitimine yönelik farkındalık oluşmasını sağlamak.

Orta ve Uzun Vadeli Hedefi: Örnek uygulamaları yaygınlaştırmak ve fen bilimleri eğitiminde başarı düzeyini artırmak.

Paylaşım Zirvesi Tarihleri: 23-24 Ocak2020

Saat: 20.00-22.30 arası

Not 1: Paylaşım Zirvesi katılımcılarına, katılım sertifikası verilecektir.

Not 2: Proje hakkındaki ayrıntılı bilgilere http://sabaproje.omu.edu.tr/tubitak-1003/ adresinden ulaşılabilir.

Not 3: İyi örneklerini sunmak isteyen öğretmenlerin başvuruları proje ekibi tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar web sayfasından ilan edilecektir.

Proje Yürütücüsü
Prof. Dr. Süleyman YAMAN