Gönüllü Gençler İle Sosyal Sorumluluk Projesi Yabancı Kültür Tanıtımı

Yazar: ayhan.sertkaya | Tarih: 9 Mart 2020

Türk ve yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk becerilerinin geliştirilmesi amacıyla yapılan Gençlik Projeleri Destek Programı (2019-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen GÖNÜLLÜ GENÇLER İLE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ'nin dördüncü etkinliği 06 Mart 2020 OMÜ Ziraat Fakültesi Ön Kuluçka Merkezinde saat 16:00- 19:00 aradında gerçekleşmiştir.

Türk ve yabancı uyruklu üniversite öğrencileri ile birlikte gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Süleyman YAMAN modaretörlüğünde Yabancı uyruklu öğrenciler kendi ülkelerini tanıtmışlardır.

Bu hafta öğrencilerimiz ile Yemen ülkesinin hem tarihi eserlerini minyatürlerinden dokunarak gördük hem de lezzetli Yemen kahvesinin tadına baktık. Yemen Yöresel kıyafetlerini giyerek görsel bir şölen sunan öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Bosna-Hersek'li öğrencimiz ile ülkesinin milli marşını dinledik ve Bosna kültürü hakkında birçok bilgi edindik.

Yemen ve Boşnak dansını öğrendik

Yemen 🇾🇪, Bosna Hersek 🇧🇦, Afganistan 🇦🇫, Somali 🇸🇴, Meksika 🇲🇽, Kolombiya 🇨🇴, Sudan 🇸🇩 ülkelerinden gelen öğrencilerimiz ile ülkelerini tanıdık.

Yabancı ülkeden gelerek Samsun'da okuyan öğrencilerimizin ülkelerin tarihleri, şehirleri, kıyafetleri, gelenekleri, töreleri, yemekleri, gezilecek yerleri hakkında birçok bilgi öğrendik.

Ardından Proje yürütücüsü öğrencilere Samsun’u ve Türkiye’yi temsil etmesi adına Samsun hatırası ve Türk bayrağı hediye ederek etkinlik bitirilmiştir. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkürler...

Projenin diğer etkinliklerine katılmak isteyenler proje web sayfası olan "http://sabaproje.omu.edu.tr/gonullu-gencler-ile-sosyal-sorumluluk-projesi/" adlı siteyi ziyaret edebilirler.