Kadınlar Günü

Yazar: ayhan.sertkaya | Tarih: 8 Mart 2020

Tarihi boyunca karşılaştığı her türlü zorluğun üstesinden gelen, nice büyük zaferlere imza atıp cihan devletleri kuran aziz milletimizin sahip olduğu tüm bu güzel hasletlerinin ardında, fedakâr ve cefakâr kadınlarımızın emekleri yer almıştır. Bu sebeple milletimizin nazarında kadınlarımızın yeri, her zaman için başların tacı olmaktır.

Tüm dünyanın gıpta ile baktığı Türk aile yapısının temel taşı, birliğimizin ve dirliğimizin teminatı olan kadınlarımız, kadim devlet teşkilatımızın da en önemli unsurlarından olagelmişlerdir.

Dünyanın pek çok coğrafyasında kadınlara yönelik gösterilen insanlık dışı yaklaşımların doğal bir süreç gibi idrak edildiği dönemlerde, Türk milletinin kurduğu devletlerin merkezinde kadınlar yer almıştır. Yine ülkemizin kurulduğu ilk yıllarda, dünyanın büyük bir çoğunluğundan daha evvel kadınlarımıza "seçme ve seçilme hakkı" tanınmıştır.

Teknolojinin hayatımızın her alanına hâkimiyet kurduğu günümüz dünyasında da milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş vefakâr kadınlarımız, hayatın her alanında çok önemli işlerin emekçisi ve yürütücüsü konumundadırlar.

Kadın hakları noktasında devletimiz tarafından özellikle son zamanlarda atılan adımların da kadınlarımızın gücüne daha çok güç kattığına büyük bir memnuniyetle şahit olmaktayız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesileyle kadın şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehit annelerimiz başta olmak üzere tüm kadınlarımızın gününü kutluyor, her bir kadınımıza sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu bir hayat diliyoruz.