Millî Mücadele ve Atatürk Şiirlerle Anıldı

Yazar: tayfun.sener | Tarih: 17 Mayıs 2019

Fakültemiz Türkçe Öğretmenliği Programı 3. sınıf öğrencileri, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın 100. yılı münasebetiyle "Millî Mücadele ve Atatürk" temalı bir şiir dinletisi düzenledi.

Eğitim Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda gerçekleşen şiir dinletisine; akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Mehmet Akif Ersoy gibi Millî Mücadele’ye yazmış olduğu eserlerle destek vermiş ünlü şairlerin şiirlerini teatral bir mizansenle okuyan öğrenciler, dinleyenlerden büyük beğeni topladı.

Ardından, dinletinin hazırlanmasına rehberlik eden Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Safa Çelebi kısa bir konuşma yaptı.

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şeyma Büyükkavas Kuran ve akademisyenlerin öğrencilere teşekkür belgesi takdim etmesiyle etkinlik sona erdi.