Öğrencilerimizin “Portre” Sergisi

Yazar: tayfun.sener | Tarih: 21 Mart 2019

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim- İş Eğitimi dersi kapsamında “Portre” isimli resim sergisi Eğitim Fakültesi Sergi Salonunda açıldı.
Resim İş Eğitimi 4. Sınıf öğrencilerinin kendi çalışmalarından oluşan serginin katılımcıları arasında; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, bölüm hocaları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci yer aldı.

Resmin Evrensel Boyutunu Paylaşmak İçin Buradayız

Açılış konuşmasını yapan Resim İş Eğitimi 4. sınıf öğrencisi Ebru Çelik “İçinizdeki ışığın hayata yansıyan dünyası şimdi sizinle burada. Beraberce hayatı hissetmek, hayatın keyfini çıkarmak, resmin evrensel boyutunu ve görselliğini paylaşmak için bugün burada birlikteyiz” dedi. Katılımcılara ve sergide ve görüşlerinde emeği olan hocaları Prof. Dr. İbrahim Halil Türker’e teşekkür etti.

Milleti Millet Yapan Kendine Özgü Kültürü ve Sanatıdır

Konuşmalarına Gazi Mustafa Kemal’in “Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuştur” sözüne atıf yaparak başlayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seher Balcı Çelik” bir milleti millet yapan kendine özgü kültürü ve sanatıdır. Bu bağlam da bakıldığında her birey sanat dallarıyla bir şekilde ilgilenmelidir.” ifadelerine yer verdi. Öğrencilere ve öğretmenlerine sanata yaptıkları katkıdan ötürü teşekkür ederken bunun geleceğimiz için umut verici olduğunu belirtti.
Etkinliğin açılış konuşmalarından sonra katılımcılar, öğrencilerin; kendilerinin, tanıdıklarının ve sevdiklerinin portrelerinden oluşan resim sergisini gezdi.