TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Eğitim Kategorisinde Bölge Birinciliği

Yazar: tayfun.sener | Tarih: 27 Haziran 2019

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Fakültemiz Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencimiz Elif KARACAKOYUN; Adana, Kayseri ve Samsun Bölgeleri kapsamındaki 42 üniversiteden iki değerlendirme aşamasını başarı ile geçmiş 100 projenin sergilendiği Kayseri Bölge Sergisi’nde birinci olmuştur.
24-26 Haziran 2019 tarihleri arasında Kayseri Bölge Sergisi’nde Eğitim alanında birincilik ödülü kazanan “İşaretlerle FenHika” adlı projenin danışmanlığını Doç. Dr. Mustafa ERGUN’un yaptığı projede fen öğretimiyle ilgili yenilikçi ders materyali tasarlanmıştır. Eğitim alanında yenilikçi ve uygulanabilir fikirler içeren projelerin yarıştığı kategoride eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak teknolojik fikirler ile mevcut eğitim materyallerinin geliştirilmesini hedefleyen projeler değerlendirilmektedir.
TÜBİTAK- BİDEB tarafından 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Türkiye finallerinde üniversitemizi temsil edecek öğrencimiz Elif KARACAKOYUN’a başarılar dileriz.