Türk Kültür Tanıtımı

Yazar: ayhan.sertkaya | Tarih: 8 Mart 2020

Türk ve yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk becerilerinin geliştirilmesi amacıyla yapılan Gençlik Projeleri Destek Programı (2019-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen GÖNÜLLÜ GENÇLER İLE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ'nin üçüncü etkinliği 04 Mart 2020 OMÜ Ziraat Fakültesi Ön Kuluçka Merkezinde saat 16:00- 19:00 aradında gerçekleşmiştir.

Türk ve yabancı uyruklu üniversite öğrencileri ile birlikte gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Süleyman YAMAN modaretörlüğünde Türk öğrenciler kendi yörelerini tanıtmışlardır.

Öğrencilerimiz Kahramanmaraş’ı tanıtarak Maraş dondurması ve Maraş tarhanasının tadına bakmışlardır. Maraş tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmişlerdir.

Sivas, Mersin, Bursa, Karabük ve Çorum’un gelenek ve göreneklerini birbirlerini anlatmışlardır. Ayrıca Tokat yöresine ait bir halk oyununun nasıl oynandığını akranları ile birlikte oynayarak göstermişlerdir.

Karabük Safranbolu tanıtımında Türk mimari yapısının geçmişi hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Safran kolanyasının kokusunu ve rengini keşfetmişlerdir

Türk kültürünün olmazsa olmazı Türk kahvesinin yapımını Türk öğrencilerimiz, yabancı uyruklu arkadaşlarına göstererek lokum ikramı ile birlikte kahve yapmışlardır.

Ardından Proje yürütücüsü öğrencilere Samsun’u ve Türkiye’yi temsil etmesi adına Samsun hatırası ve Türk bayrağı hediye ederek etkinlik bitirilmiştir.