Uluslararası 100. Yıl Eğitim Sempozyumu

Yazar: kadir.cenk | Tarih: 4 Kasım 2019

Uluslararası 100. Yıl Eğitim Sempozyumu: Disiplinler Arası Bakışla ve Her Yönüyle Eğitim Bilimleri

Uluslararası 100. Yıl Eğitim Sempozyumu, Millî Mücadele’nin başlangıcına tanıklık eden Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) ev sahipliğinde başladı.

Bosna Hersek, İtalya, Yunanistan, İran, Azerbaycan, Polonya ve Kosova’dan davetli konuşmacılar ile Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin iştirak ettiği Uluslararası 100. Yıl Eğitim Sempozyumu’nun temalarını; disiplinler arası bir perspektif ışığında eğitim bilimleri ve alan eğitimine yönelik çalışmalar oluşturuyor.

Sempozyumun, OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programına; Samsun Valisi Osman Kaymak, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, Samsun İl Millî Eğitim Müdür Vekili Erdal Aksoy, yurt içi ve yurt dışından gelen akademisyenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından protokol konuşmalarıyla açılışı yapılan sempozyumda ilk olarak söz alan OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, konuşmasına “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı Millî Mücadele’nin 100. yılında, ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz gençlerimizin eğitiminde güzel işler başarabilmek adına bu bilimsel ortamda sizlerle bir arada olmanın onurunu yaşıyoruz.” diyerek başladı.

http://www.omu.edu.tr/tr/icerik/uluslararasi-100-yil-egitim-sempozyumu-disiplinler-arasi-bakisla-ve-her-yonuyle-egitim