Uzaktan Eğitimle Yakınlaşma Zamanı: İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Uzaktan Eğitim Bilgi ve Becerileri Kazandırma Kursu II’

Yazar: ayhan.sertkaya | Tarih: 15 Mart 2021

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında ‘Uzaktan Eğitimle Yakınlaşma Zamanı: İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Uzaktan Eğitim Bilgi ve Becerileri Kazandırma Kursu II’, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Betül BAL-GEZEGİN yürütücülüğünde 11-14 Mart 20221 tarihleri arasında çevrimiçi olarak başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Proje ekibinde yer alan anabilim dalı Arş. Gör. Rabia İrem DEMİRCİ ve Emre SOBACI projenin başarılı bir şekilde yürütülmesine yardımcı personel olarak büyük bir katkı sağlamışlardır.

Dört gün süren etkinlik programında alanında uzman yedi farklı üniversiteden toplam 7 öğretim üyesi tarafından teorik eğitimlerin yanısıra etkileşimli uygulamalara yer verilen eğitimler sunulmuştur. Covid-19 sebebiyle hızlı bir geçiş yaptığımız uzaktan eğitimin ne olduğu, tarihi, özellikleri, uzaktan eğitim modelleri, uzaktan eğitimin faydaları ve uzaktan eğitim uygulamaları konusunda öğretmen adaylarının bilgilendirilmeleri gerekmektedir. Bu noktadan hareketle mevcut etkinliğin amacı başvurusu kabul edilen 3 ve 4. sınıfta eğitim görmekte olan 30 İngilizce öğretmen adayının uzaktan eğitim konusunda farkındalıklarını arttırmak ve uzaktan eğitim teknolojilerini İngilizce derslerine dahil etme becerileri kazandırmaktır. Eğitim 20 farklı üniversiteden katılım sağlayan öğrencilere yoğun ve etkili bir şekilde sunulmuştur.

Proje değerlendirmesi yapıldığında, etki faktörü yüksek bir proje olduğu proje ekibi tarafından katılımcıların dönütlerinden faydalanılarak saptanmıştır. Çevrimiçi olarak gerçekleşmiş olan bu projenin TÜBİTAK’ın amaçları ile paralellik gösterdiği ve alanda bilimsel birikime katkı sağladığı değerlendirilmiştir.

Proje Yürütücüsü

Dr. Öğr. Üyesi Betül BAL-GEZEGİN

Proje Eğitmenleri

Prof. Dr. Recep ÇAKIR

Prof. Dr. Ferit KILIÇKAYA

Doç. Dr. Sedat AKAYOĞLU

Doç. Dr. Ahmet BAŞAL

Doç. Dr. Ceyhun YÜKSELİR

Dr. Öğr. Üyesi Erdem AKBAŞ

Yardımcı Personel

Arş. Gör. Rabia İrem DEMİRCİ

Emre SOBACI