Yetenek Kapısı

Yazar: ayhan.sertkaya | Tarih: 2 Mart 2021

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, öğrenci ve mezunların istihdamına katkı sağlaması amacıyla; iş/staj ilanları, etkinlikler ve eğitimlerden haberdar olup kolayca başvurabilmeleri için oluşturulan çevrim içi internet platformu “Yetenek Kapısı” üniversitemizin hizmetine girmiştir.

Öğrencilerimizin ve mezunlarımızın sürekli olarak iletişim kurmalarını da sağlayan çevrim içi internet platformunda; kamu ve özel sektörden pek çok işverenin staj ve iş ilanları, çeşitli eğitim ve etkinlik duyuruları yer almakta ve aynı zamanda katılım ve başvuruların alındığı form ve bağlantılar paylaşılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin beklentileri doğrultusunda; üniversitemizin tüm birimleri tarafından öğrencilerimize ve mezunlarımıza yönelik düzenlenecek öğrenci toplulukları etkinlikleri ve diğer ilgili etkinlikler, eğitimler, staj ve iş ilanları, kısmi zamanlı öğrenci alım ilanları gibi kariyer çalışmaları duyurularının Yetenek Kapısı üzerinden yapılması ve söz konusu etkinliklere başvuruların alındığı formlar, katılım ve başvuru linklerinin yine Yetenek Kapısı üzerinden paylaşılması önem taşımaktadır.

Bu kapsamda; Yetenek Kapısı (https://www.yetenekkapisi.org/login/OMU) platformu üzerinden kariyer çalışmaları duyurularının yapılabilmesi ve başvuruların alınması için sisteme, biriminiz adına kayıt oluşturmanız ve üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Öğrenci ve mezunlara yönelik olarak düzenlenen tüm kariyer çalışmalarının duyurusunu yaptığınız; afiş, web sayfası, sosyal medya hesapları, SMS, e-posta gibi iletişim araçlarında veya etkinlik açıklamalarında kariyer çalışmalarının detaylı açıklamasını vermek yerine ayrıntılı bilgilerin tamamının “Yetenek Kapısı” üzerinden paylaşıldığı bilgisini vermeniz beklenmektedir.

Bütün bu süreçte size yardımcı olması amacıyla Kariyer Merkezi Müdürlüğü tarafından “Yetenek Kapısı Kayıt ve Kullanım Kılavuzu” hazırlanmıştır.

Yetenek Kapısı Kayıt ve Kullanım Kılavuzunu indirmek için tıklayınız.