Fransızca Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerinin Fransız Kültürü Tanıtım Etkinliği A Blok Zemin Kat Galeri Salonunda gerçekleştirildi.

Author: mehmetyazici | Date: June 7, 2024

Fakültemiz Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Fransızca Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerinin öğretim üyesi Prof. Dr. Hanife Nalan GENÇ’in sorumlu olduğu Fransız Kültürü dersi kapsamında hazırlamış oldukları Fransız Kültürü Tanıtım Etkinliği 6 Haziran 2024 Perşembe günü saat 12.00’de Eğitim Fakültesi A Blok Zemin Kat Galeri Salonunda gerçekleştirilmiştir. İdari ve akademik personel ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri etkinlikte çeşitli stantlarda Fransız Kültürü farklı konu başlıklarıyla tanıtılmıştır. Bu kapsamda Fransız Kültürü oyunlar, klişeler, Atatürk köşesi ve müzik gibi çeşitli konu başlıkları altında tanıtılmıştır. Fransızca tekerlemeler, Fransızcadan Türkçeye geçmiş sözcükler ve sesletimlerinin yanı sıra tüm stantlarda tanıtılan bilgilerden derlenen küçük bilgi yarışmaları yapılmış, yarışmayı kazananlara bileklik hediye edilmiştir. Fransız Edebiyatından kimi romanlar, Fransa’da gezilip görülebilecek yerler, Fransız yemek kültürü ve filmleri hakkında bilgilere yer verilmiştir. Fransızlara yönelik klişeler yanında davetlilere Fransız gastronomisinde geleneksel değeri olan “Galette des rois” (Kral pastası), makaron, kruasan tanıtılmış ve ikram edilmiştir. Spotify uygulaması üzerinden klasik, pop, opera ve jazz gibi Fransız müzik dinletileri yapılmıştır. Atatürk’ün Fransız kültürü, edebiyatı ve politikasına ilişkin görüşlerinin yer aldığı bir diğer stantta Atatürk’ün Fransızca bir konuşmasından kesit sunulmuştur.
Açılışını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI’nın yaptığı etkinliğe Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman YAMAN, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil AYTEKİN, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağlamıştır. Fransız Kültürü tanıtım etkinliği Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI’nın fakülte genelinde bu tür etkinliklerin arttırılması temennisiyle etkinliği düzenleyen Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hanife Nalan GENÇ’e teşekkür konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sonlanmıştır.