Gönüllü Gençler İle Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Öğretmenler Günü

Author: ayhan.sertkaya | Date: April 16, 2021

Türk ve yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk becerilerinin geliştirilmesi amacıyla yapılan Gençlik Projeleri Destek Programı (2019-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Dr. Belgin BAL İNCEBACAK'ın yürüttüğü GÖNÜLLÜ GENÇLER İLE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ'nin beşinci etkinliği 24 Kasım 2020'de Öğretmenler gününe özel olarak gerçekleştirilmiştir.

Proje yürütücüsü sayın Bal İncebacak açılış konuşmasında; "Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Bu kutlu günde, bu etkinliği Eğitim Fakültesi bahçesinde gerçekleştirmek bizim için başlıca bir heyecan ve kıvanç kaynağıdır. Öğretmenlik mesleğinin ve öğretmenin toplumdaki yerinin, eğitim aldıkları bu mekânda bir kez daha altını çizmek için buradayız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği bu 24 Kasım gününde emekli öğretmenleri saygı ile anmak, mesleğini icra ederken çeşitli saldırılara maruz kalarak şehit düşmüş ve dünyadan ahirete göçmüş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anmak amacıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştireceğiz" bahsetmiştir.

Ayrıca vefat eden Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur KARAGÖZ adına da eşi Prof.Dr. Rıza KARAGÖZ tarafından Erguvan ağacı dikimi yapılarak kendisi yad edilmiştir.

Proje kapsamında bugün dikeceğimiz defne fidanlarını ve öğretmenler günü için neden bu bitkiyi seçtiğimizi belirten bir masal anlatımı Samsun Masal Eğitimi İl Koordinatörü Nurten İREN masal dinletisi gerçekleştirilmiştir.

OMÜ Eğitim Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI 24 Kasım öğretmenler gününün önemi üzerine konuşma yapmıştır.

Sonrasında 24 Kasım için 24 adet defne fidesi ve 3 adette erguvan ağacı dikilerek can suları verilmiştir.

Etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI, Dekan yardımcıları Prof. Dr. Süleyman YAMAN, Dr. Öğr. Üyesi Şener ŞENTÜRK, Fakülte Sekreteri Tevfik Yılmaz DEMİR, Prof. Dr. Rıza KARAGÖZ, Prof. Dr. Seher BALCI ÇELİK, Prof. Dr. Nalan KIZILTAN, Prof. Dr. Cevdet YILMAZ, Doç. Dr. Esen ERSOY, Dr. Öğrt. Üyesi Mevlüde DOĞAN, Dr. Öğrt. Üyesi Hasan YAKAN, Dr. Öğrt. Üyesi Mediha MANGIR,Dr. Öğrt. Üyesi Ayşegül ALTUN, Dr. Öğrt. Üyesi Yaşar ÇELİK, Arş. Gör. Aslı SARIŞAN TUNGAÇ, Arş. Gör. Senem GÜRKAN, Emekli öğretmen Nilay TUNGAÇ, Mühendis Koray TUNGAÇ, Avukat Sezen GÜRKAN AVCI, Sakarya İlkokulu Öğretmeni Songül GÜRKAN, Ayhan SERTKAYA, Lisans-yükseklisans öğrencilerimiz ve Eğitim Fakültesi Personelleri, Çevre biriminden fidan dikimine yardımcı olan değerli personeller katılım göstermişlerdir.

Katılım gösteren herkese proje ekibi olarak çok teşekkür ederiz.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.