REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI VE TÜRK PDR DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİYLE "PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR İÇİN GÜNCEL İŞ FIRSATLARI" KONULU SÖYLEŞİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Author: mehmetyazici | Date: June 3, 2024

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı ve Türk PDR Derneği iş birliği ile düzenlenen "Psikolojik Danışmanlar için Güncel İş Fırsatları" konulu söyleşi programı öncesi, Türk PDR Derneği Samsun İl Temsilciliği Ekibi Dekanımız Prof. Dr. Hamza Çalışıcı'yı makamında ziyaret etti. İl temsilcisi Doç. Dr. Meryem Vural Batık' ın PDR Derneğinin amacı ve çalışmaları hakkında bilgi vermesinin ardından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı ile işbirliği kurarak PDR öğrencilerinin mesleki gelişimleri desteklemeye yönelik etkinlikler konusunda istişarelerde bulunuldu.
İl temsilciliği ekibi ardından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yücel Öksüz'ü makamında ziyaret ettiler. Öğrencilerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesinde PDR-Der ve PDR Anabilim Dalı'nın neler yapabileceği konusunda paylaşımlarda bulunuldu.
Ziyaretlerin ardından gerçekleşen söyleşi programının ilk oturumunda özel sektörde görev yapan psikolojik danışmanlar yer aldı. Özel Danışmanlık Merkezi' nde görev yapan psikolojik danışman İlgen Himtaş Kangal ve iki özel okulda görev yapan psikolojik danışmanlar Dolunay Hacısüleymanoğlu ve Muhammet Ali Arlı deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Kamu kurumlarında görev yapan psikolojik danışmanların yer aldığı ikinci oturumda Adliye de görev yapan Sevimnur Kal Yardımcı, Sosyal Hizmetlerde görev yapan Hasan Köse ve Müftülükte görev yapan Recep Serdar Demirci kamuda görev yapmanın avantaj ve dezavantajlarını öğrencilerle paylaştılar. Söyleşiye katılan konuklara PDR Derneği yayınlarına ait kitapların hediye edilmesiyle program sonlandırıldı.