Resim-İş Öğretmenliği Öğrencileri İstanbul Müzelerini Ziyaret Etti

Author: ismail.cetin | Date: June 15, 2022

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalında okutulan Müze dersi kapsamında bölümün 47 öğrencisi Dr. Öğr. Üyesi Selma Karaahmet Balcı ve Arş. Gör. Eyüp Koçak ile birlikte İstanbul’da 7 farklı müze ve galeri ziyaretinde bulundular.
Üniversitenin imkânlarını kullanarak 12 Haziran Pazar gününü İstanbul’da geçiren öğrenciler çok sayıda ulusal ve uluslararası sergiyi ziyaret ederek harika bir sanatsal deneyim yaşadılar. Müze dersi kapsamında gerçekleştirilen gezide dersi yürüten Dr. Öğr. Üyesi Selma Karaahmet Balcı rehberliğinde Müze Gazhanede bulunan “Birlikte” sergisini, Karikatür ve Mizah Müzesini ardından Bilim ve İklim Müzesini ziyaret ettiler. Pera Müzesi, İstanbul Resim Heykel Müzesi, Arter Sanat Müzesi ve Galataport’da Füreya Koral Seramikleri Sergisini izleyen öğrenciler çok sayıda Türk ve Yabancı ressamın geleneksel ve çağdaş yorumlarını yakından inceleme şansı buldular.
Tamamı ile sanatsal içeriği olan gezi sırasında öğrenciler hem öğrendi hem de eğlendi. Dersin sorumlusu olarak Dr. Öğr. Üyesi Selma Karaahmet Balcı dünya ve Türkiye için çok önemli isimlerin eserlerini inceleyerek eşsiz bir tecrübe kazanan öğrenciler adına bu sanatsal geziye olanak verdikleri için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkürlerini iletti.