Özel Eğitim Topluluğundan Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

Yazar: mehmetyazici | Tarih: 4 Nisan 2024

Özel Eğitim Topluluğu, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü kapsamında Down-çed Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği yetkililerini, Down sendromlu öğrenciler ve ailelerini Fakültemize davet etti. Eğitim Fakültesi A Blok Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri katılım sağladılar. Programın başında Özel Eğitim Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Metin günün anlamına dair bir konuşma yaptı. Down-çed Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Demirci yapmış olduğu konuşmada, kendisi de bir Down sendromlu çocuk annesi olarak bu çocukların ailelerinin hastalığın tanı ve tedavisi sürecinde yaşamış oldukları zorlukları, çocuklarının eğitimi için verdikleri mücadeleyi anlattı ve bu bireylere verilen eğitimin öneminden bahsetti. Konuşmanın ardından Down sendromlu öğrenciler 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü için hazırlamış oldukları gösteriyi sundular. Etkinliğin sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, etkinliğin düzenlenmesinde emeklerinden dolayı Özel Eğitim Topluluğu başkanı Öznur Dağlı ve topluluk üyelerine, Down-çed Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği yetkililerine ve ailelere, Down sendromlu öğrencilere dans eğitimi veren İlkadım Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Eda Kalyoncu’ya teşekkür etti.

Konferans salonundaki etkinliğin ardından sergi salonunda derneğe üye velilerin derneğe destek olmak adına hazırlamış oldukları el emeği ürünler sergilendi. Sergi devam ederken Eğitim Fakültesi öğrencileri Down sendromlu öğrencilerle müzik eşliğinde dans edilip eğlenceli vakit geçirdiler. Down sendromu için bir kromozom sembolü olan çoraplar Down sendromlu öğrenciler ve özel eğitim öğrencileri eşliğinde farklı renklere boyandı. Ardından özel eğitim öğrencilerinin hazırlamış olduğu ağaca yapıştırıldı ve müzikler eşliğinde etkinlik sona erdi.