Fakültemiz Oryantasyon Programları

الكاتب: | تاريخ: ٦ أكتوبر ٢٠٢٣

2023– 2024 eğitim-öğretim yılında Eğitim Fakültesi bölüm ve programlarına kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerimize yönelik “oryantasyon eğitimleri” 04-05 Ekim 2023 tarihlerinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonlarında gerçekleştirildi.
Düzenlenen uyum programında, üniversitemize kayıt hakkı kazanan değerli öğrencilerimizin Samsun’a ve üniversite yaşamına uyum sürecine yardımcı olmak ve öğrencilik yaşamı boyunca eğitim öğretim faaliyetleri açısından sorun yaşamamasına ve üniversite kaynaklarını tanımasına yardımcı olacak bilgiler verildi. Ayrıca Üniversitemizin yeni öğrenci sistemi UBYS, Üniversitemizin eğitim- öğretim mevzuatları, Fakültemizin fiziki imkanları, öğrenci toplulukları, burs imkanları, bölüm içi hiyararşik yapılar, Çap ve değişim programları hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı programlarda öğrencilerin bölüm öğretim elemanlarını tanıma fırsatı buldular.

Oryantasyon programı ile Fakültemiz programlarına kayıt olan öğrencilerin; Üniversitemiz ve şehrimizin sunduğu hizmetler hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanarak, sağlıklı ve psikososyal yönden etkili bir eğitim-öğretim dönemi geçirmeleri hedeflenmiştir.
Bölümler bazlı gerçekleştirilen programlara Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Yaman ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Vural, Fakülte Sekreteri Tevfik Yılmaz Demir katılım göstermişlerdir. Ayrıca aktif öğrenci alan yedi bölüm için yedi oturumda gerçekleştirilen programlara Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Kumcağız, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Vural, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Aytekin, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bolüm Başkanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, Fen ve Matematik Eğitimi Bölüm Başkanı Murat Taş, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Damla Bulut ve öğretim üyeleri katılım göstermişlerdir.