Hayvan Dostlarımız İçin Birlikte: OMÜ'den Anlamlı Destek!

الكاتب: mehmetyazici | تاريخ: ٥ يوليو ٢٠٢٤

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hayvanlara Destek Topluluğu, Doç. Dr. Şener ŞENTÜRK'ün destekleriyle, Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı Arş. Gör. Esra KUDUZ ve Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Arş. Gör. İrem Nur AKKAN öncülüğünde 2021-2022 akademik yılında kurulmuştur. Topluluğumuz, farklı disiplinlerden öğrencilerin gönüllü çalışmalarıyla zenginleşmekte böylece geniş bir perspektif ve kapsamlı bir yaklaşım ile hayvan dostlarımıza daha etkin bir şekilde destek sağlamaktadır. Bununla birlikte, Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörü, Eğitimin Felsefi Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. İrfan Davut ÇAM'ın destekleriyle ders kapsamında topluluğumuza katılan öğrencilerin özverili çalışmalarıyla üniversitemizin kalitesine katkıda bulunmaya devam etmektedir.
Topluluk olarak, 2023-2024 akademik yılında hayvan dostlarımızın hayatlarını iyileştirmek için çeşitli etkinlikler düzenledik:
Sahiplendirme: Sokak hayvanlarının sıcak yuvalara kavuşmalarını sağladık.
Tedavi ve Kısırlaştırma: Hayvanların sağlığını korumak için ameliyat, kısırlaştırma ve ilaç tedavilerini karşıladık.
Mama Kampanyaları: Mama toplayıp dağıtarak sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşıladık.
Farkındalık Çalışmaları: Hayvan hakları konusunda toplumu bilinçlendirmek için etkinlikler düzenledik.
Mama ve Su Kabı Yapımı: Kampüs genelinde ve çevresinde hayvanlar için mama ve su kapları yerleştirdik.
Topluluğumuz, hayvan hakları ve refahı alanında bilinçlendirme çalışmalarıyla toplumda pozitif bir etki yaratmayı hedeflemektedir. Veteriner hekimler ve hayvan sağlığı uzmanları tarafından verilecek seminerlerle öğrencilere hayvan bakımı konusunda bilgi ve beceriler kazandırmayı, sosyal medyada ve üniversite kampüsünde farkındalık kampanyaları düzenlemeyi, kampüs genelinde mama ve su kapları yerleştirip düzenli bakımını sağlamayı, sokak hayvanları için güvenli barınak projeleri geliştirip desteklemeyi ve gönüllülerimize yönelik eğitim programları düzenleyerek, hayvan refahı konusunda bilgi ve farkındalıklarını artırmayı amaçlamaktadır.

Sizi de Aramızda Görmek İsteriz!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hayvanlara Destek Topluluğu, üniversitemizin sosyal sorumluluk ve topluma hizmet vizyonuyla uyumlu olarak, öğrencilerin gönüllü katılımını teşvik etmektedir. Bu anlamlı ve önemli projelerde yer almak ve topluluğumuzun bir parçası olmak için sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Birlikte, hayvan dostlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve onlara daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışalım.

Katılımınız ve desteğinizle, üniversitemizin vizyon ve misyonuna katkıda bulunarak, hayvan dostlarımız için daha güzel bir gelecek inşa edebiliriz.

OMÜ Hayvanlara Destek Topluluğu – "Doğa İçin El Ele, Hayvanlar İçin Birlikte!"