MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIM DUYURUSU

الكاتب: mehmetyazici | تاريخ: ٢٦ يوليو ٢٠٢٤

1. Programa ön kayıtlara ilişkin detaylar 2024 yılının Ağustos ayının başında https://basvuru.omu.edu.tr/pedagojik_formasyon/ web sayfasından duyurulacaktır.
2. Hangi programdan kaç kişinin alınacağına ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Duyurusu kısa sürede yapılacaktır.
3. Mezunlar için pedagojik formasyon eğitimi programına başvuru yapabilmek için;
a. Bir üniversitenin lisans programından mezun olmak,
b. Açılacak programlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”nda yer alan programlar olacağından, başvuru yapmak isteyenlerin mezun oldukları programların bu listede olup olmadığını kontrol etmeleri tavsiye edilmektedir.
4. Formasyon belgesi için ödenecek ücret iki eşit taksitle her dönem başındaki kayıtlarda yapılacaktır. Ücret miktarı ile ilgili açıklamalar web sayfasında duyurulacaktır.
5. Kayıt olan öğretmen adaylarımız Öğretmenlik Uygulaması dersi Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda (Atakum, Canik, İlkadım veya Tekkeköy ilçelerinde), Müdürlük koordinatörlüğünde yürütülecektir. Öğretmen adaylarımız bahar döneminde 12 hafta boyunca haftalık 8 saat uygulama okulunda bulunacaklardır. Adaylarımıza rehberlik yapacak uygulama öğretmeninin haftalık ders saatine göre, bu sekiz saat, haftada bir gün olabileceği gibi birden fazla gün de olabilecektir. Bu durum uygulama okulunun ve öğretmenin programına göre, öğretmen adayı, okul koordinatörü ve öğretmen arasındaki iletişimle planlanacaktır.
6. Formasyon derslerin bazıları yüzyüze bazıları ise uzaktan eğitimle gerçekleşecektir. Hem yüzyüze hem de uzaktan eğitim dersleri, hafta içinde ve mesai saatlerinden (17.00) sonra yapılacaktır.
7. Daha önceki eğitim sürecinde pedagojik formasyon eğitimi programında yer alan ders veya derslerden bazılarını başarılı olarak geçenler, asıl kayıt esnasında bu derslerden muaf olmak için başvuru yapabilirler.