Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerimizden Rumeysa SARIKAYA’nın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 2209-A "Türk ve Göçmen Öğretmen Adaylarının Etkileşimi (OMÜ Örneği)" başlıklı proje kapsamında hazırlanan ürünlerin sergisi, kapanış programı ve müzik dinletisi yapıldı.

الكاتب: İsmail ÇETİN | تاريخ: ٣٠ ديسمبر ٢٠٢١

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerimizden Rumeysa SARIKAYA’nın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 2209-A "Türk ve Göçmen Öğretmen Adaylarının Etkileşimi (OMÜ Örneği)" başlıklı proje, araştırmacılar Gizemnur YAZICI, Büşra NUR KİRÇİ ve Büşra OKUMUŞ ile birlikte 8 hafta uygulanarak öğretmen adaylarına göçmen öğrenci ve bu öğrencilerin eğitimi ile ilgili hizmet öncesinde deneyimler kazanmaları sağlandı. Danışmanlığını OMÜ Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ceren ÇEVİK KANSU’nun yaptığı proje kapsamında 29 Aralık 2021'de saat 11:00'de "Eğitim Fakültesi A Blok Seminer Salonu”nda projenin uygulama sürecinde katılımcı öğrenciler tarafından hazırlanan ürünlerin sergisi, kapanış programı ve müzik dinletisi yapılmıştır. Programa Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, dekan yardımcısı Doç. Dr. Şener ŞENTÜRK, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer ÇAĞLAYAN, Dr. Öğr. Üyesi Yaşar ÇELİK, Öğr. Gör. Sıddık AKBAYIR ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nden Furkan SOBİ katılmışlardır.

Program akışı proje yürütücüsü Rumeysa SARIKAYA’nın proje sunumu, akademik danışman Dr. Öğr. Üyesi Ceren ÇEVİK KANSU’nun proje sürecinde yaşanan deneyimleri, olumlu sonuçları ve programda yer alan öğretmen adaylarını proje hazırlamaya teşvik edici konuşmaları, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer ÇAĞLAYAN’ın ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI’nın bu proje ve benzerlerinin artarak devam etmesi temmennileri ile devam etti. Proje ekibi ve eğitmenlerine teşekkür belgeleri, projede yer alan eğitim fakültesi öğrencilerine katılım belgeleri takdimi yapıldı. Son olarak Öğr. Gör. Ömer KANCA ve müzik öğretmenliği öğrencilerimizin düzenlediği müzik dinletisi ile program sona erdi.