ÜNİVER-LİSE

Yazar: | Tarih: 12 Temmuz 2021



Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2 Haziran Çarşamba günü İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen ile Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamza Çalışıcı'nın katılımıyla imzalanan Üniver-Lise İşbirliği Protokolü kapsamında 5-9 Temmuz tarihleri arasında 50 lise öğrencisiyle 30 saatlik yaz kampı gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Bayram Özer’in koordinatörlüğünü yaptığı kamp Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi. Kampta Lise 12. Sınıfa geçen 50 gönüllü öğrencinin yaz döneminde üniversite yaşamının bir parçası olarak akademik anlamda kendilerini geliştirmelerini, üniversite tercihleri öncesinde çeşitli alanlarda bilgi sahibi olmalarını ve katılacakları yoğun aktivite programlarıyla sosyal alanlarda pratik deneyim kazanmalarını sağlamak ve üniversite atmosferini yaşayarak tanımaları amaçlandı.

Üniversite çatısı altında gerçekleştirilen kampta etkinlik ve uygulamaya yönelik çalışmalarla bugüne kadar izlenmeyen ve öğrenciyi eğitim sürecinin içinde değerlendiren yenilikçi bir eğitim anlayışı geliştirildi. İlerleyen aşamalarda Ondokuz Mayıs Üniversitesinin diğer bölümleri ile yaygınlaştırılarak sürdürülmesi planlanan "Üniver-Lise" gençlerimizin yükseköğrenim kurumlarını somut bakış açılarıyla değerlendirerek tercihte bulunmalarında son derece etkili bir çalışma olarak dikkat çekiyor.