24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 30 Kasım 2022

24 Kasım Öğretmenler Günü pandeminin ardından bu yıl Eğitim Fakültesi’nde coşkuyla kutlandı. Bir dizi etkinlikle kutlanan bu anlamlı günde ilk olarak Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil TÜRKER’in organize ettiği ve Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Karma Sergi” açılışı yapıldı. Açılış konuşmasını aynı ana bilim dalından emekli Prof. Dr. Ali BOĞA hocamızın yaptığı sergi açılışının ardından Fakültemizden emekli olmuş 17 öğretim elemanının katılımıyla gerçekleştirilen “Emekli Öğretim Elemanları-Öğrenci Buluşması” etkinliği B Blok Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI, açılış konuşmasında “etkinliğin farklı üç kuşağı bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu, sonraki yıllarda da tekrar ettirilerek geleneksel hale gelmesini temenni ettiğini” ifade etti. Dekanlık ve Bölüm Başkanlıklarının daveti üzerine Fakültemize gelen emekli öğretim elamanlarımızın mesleki tecrübelerini, anılarını ve davetten memnuniyetlerini öğrencilerle paylaştıkları etkinliğe; Alman Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan emekli Öğr. Gör. Erol DURGUN, Eğitimin Felsefi Sosyal ve Tarihi Temelleri Ana Bilim Dalı’ndan emekli Prof. Dr. Bilal DİNDAR, Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan emekli Yrd. Doç. Dr. Oktay GÜNEŞ, İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan emekli Öğr. Gör. Sıddık YÜKSEL ve Öğr. Gör. Necdet KELEŞOĞLU, Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan emekli Öğr. Gör. Nihat ERYILMAZ ve Öğr. Gör. Yusuf Ziya GÜREL, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan emekli Öğr. Gör. Aynur ÖZGÜR, Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı’ndan emekli Öğr. Gör. Nejat BAYRAK, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı’ndan emekli Prof. Dr. Kurtman ERSANLI, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan emekli Prof. Dr. Ali BOĞA ve Yrd. Doç. Dr. Zehra SENGİR, Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan emekli Öğr. Gör. İlyas ŞENEL ve Öğr. Gör. Mehmet AKYÜZ, Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan emekli Prof. Dr. Dursun Ali AKBULUT, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan emekli Doç. Dr. Mustafa KIRCI ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet GECE hocalarımız katılmıştır. Program sonunda Fakültemize vermiş oldukları emeklerden ötürü kıymetli hocalarımıza plaket takdimi gerçekleştirilmiştir.
Bu anlamlı buluşmanın ardından etkinlikler A Blok Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Alper VARIŞ’ın yönetiminde Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencilerinin hazırladıkları “Türk Halk Müziği Konseri” ile sona erdi. Konser sonunda öğrenciler halay çekerek sınav öncesi stres attılar.