Akpınar Fen Lisesi’nde Matematik Etkinliği

Yazar: | Tarih: 2 Ocak 2023

Akpınar Fen Lisesi Müdürlüğü ile Eğitim Fakültesi Dekanlığı arasında imzalan “Akademik, Sosyal ve Kültürel İşbirliği Protokolü” kapsamında ilk etkinlik 29.12.2022 tarihinde Akpınar Fen Lisesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Ladik Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, Dekanımız Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Matematik Öğretmenliği Topluluğu öğrencileri Nisa Başkan, Zeynep Sude Odabaş, Eslem Nur Bozbel ve Muhammet Ali Karataş, Akpınar Fen Lisesi idarecileri ve tüm öğrencileri katıldı. Prof. Dr. Hamza Çalışıcı etkinlik kapsamında lise öğrencilerine “Doğada Matematik” temalı bir konuşma yaptı. Matematiğin günlük hayatta kullanım alanları ve doğada var olan matematiğin örneklerini içeren konuşmanın ardından, öğrencilerin sorularına geçildi. Matematik Öğretmenliği Topluluğu üyesi öğrencilerimiz, lise öğrencilerinin sorularını cevapladılar. Matematiğe nasıl çalışmaları gerektiği konusunda önerilerde bulundular ve yaşamış oldukları tecrübeleri öğrencilerle paylaştılar. Etkinlik sonunda Akpınar Fen Lisesi Müdürü İlhan Ozan yaptığı konuşmada etkinliğe destek verenlere teşekkür etti ve protokol kapsamında matematik öğretmenliği programı öğrencilerinin desteği ile lise öğrencilerine yönelik yoğunlaştırılmış bir matematik kampı düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.