“Barışı Resmediyorum” Uluslararası Resim Çalıştayı

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 26 Nisan 2022

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sena Sengir Aydın küratörlüğünüdeki Atakum Belediyesi ve OMÜ Vakfı Koleji işbirliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı “Barışı Resmediyorum” Uluslararası Resim Çalıştayı Atakum Kent Meydanında düzenlendi. Samsun’da bir ilk olan Uluslararası Çocuk Resim Çalıştayına Portekiz, Romanya, Polonya, Estonya ve Türkiye’den çocuklar katıldı. Her öğrenci canlı performans bireysel çalışmalarının yanı sıra, büyük bir tuvali de kardeşçe beraber resmetti. Yapılan çalışmalar Yeşilyurt Alışveriş merkezinde sergilendi. Atakum belediyesine asılmak üzere teslim edildi. Küratör Doç. Dr. Sena Sengir Aydın sergi ve çalıştay fikrinin öneminde, Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına armağan ettiği düşüncesinden yola çıktığını belirtti ve Samsun adına bir ilke imza atıldı.