Canik Doğa ve Fen Okulunda Öğretmenler için Uygulamalı Sınıf Dışı Eğitim

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 2 Mart 2022

Canik Doğa ve Fen Okulunda Öğretmenler için Uygulamalı Sınıf Dışı Eğitim

Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Elif Omca Çobanoğlu danışmanlığında Canik Namiye-Mümin Erol Doğa ve Fen Okulunda 21-26 Şubat 2022 tarihleri arasında Samsun ilindeki okullarda görev yapan öğretmenler ile Sınıf Dışı Eğitim alanında teorik ve uygulamalı eğitimler verilmiştir.

Kurs süresince kursun danışmanlığını yürüten Doç. Dr. Elif Omca ÇOBANOĞLU tarafından Biyofobiden Biyofiliye ve Doğa, Koruma ve Eğitim konularında, OMÜ Çevre Mühendisliği Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yüksel ARDALI Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik, fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şener ŞENTÜRK tarafından Eleştirel Düşünme ve Doç. Dr. Zeki APAYDIN tarafından Bitki Körlüğü, Arş. Gör. Aslı SARIŞAN TUNGAÇ tarafından Sınıf Dışı Eğitimde Risk ve Kompost Yapımı, Arş. Gör. Ayça CİRİT GÜL tarafından Çevreye Yönelik Bakış Açımız, Arş. Gör. Pınar TAĞRİKULU tarafından Öğrenme Akışı, Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Ü. Melda GENÇ tarafından Biyomimikri, Samsun Üniversitesi öğretim üyelerinden Öğr. Gör. Hakan ÇOBANOĞLU tarafından Sınıf Dışı Eğitimde Alternatif Ölçme ve Değerlendirme, Dr. Çiğdem KARAKAYA AKÇADAĞ tarafından Ekolojik Okuryazarlık, Dr. Ganime Aslı SEZER ÖZÇELİK tarafından Küresel İklim Değişikliği, Berna TÜRER AYDIN tarafından Ormanların Sınıf Dışı Eğitimde Kullanımı, İdil KEFELİ tarafından Düşünme Becerileri Işığında Çevre Felsefesi ve Tahsin YAZICI tarafından Fiziksel Aktivite ve Macera Eğitimi ve Sınıf Dışı Eğitimde Oryantiring konularında eğitimler verilmiştir. Eğitim sonunda tüm katılımcılara ve eğitmenlere katılım belgeleri verilmiştir.