Dekan Sümeyye Torun’dan gençlere 23 Nisan mesajı

Yazar: mehmetyazici | Tarih: 25 Nisan 2024

Salıpazarı Gökçeli Ortaokulu Öğrencileri Fakültemizi Ziyaret Etti!
Salıpazarı Gökçeli Ortaokulu öğrencileri, Fakültemizi ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadılar. Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI, öğrencilere kısa bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirerek eğitim fakültesi hakkında öğrencilere bilgiler verip Tubitak 2204 Araştırma Projeleri yarışmasında bölge finallerine kalmalarından dolayı öğrenci ve okul yönetimini tebrik etti. Öğrencilerin yaşadığı şehrin üniversitesini tanımasının ve oradaki bölümleri bilmesinin önemine değinerek ortaokul-üniversite işbirliğinin arttırılmasına önem verdiğini ve bunun için de TÜBİTAK projelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti. Bu sebeple Gökçeli Ortaokulu’nu tebrik etti. Daha sonrasında Dekanlık Makamına öğrencileri misafir eden ÇALIŞICI, 5. sınıf öğrencisi Sümeyye TORUN'a makamını devretti. Makamda, Dekan Sümeyye TORUN, 23 Nisan mesajı olarak gençlere: “Okuyun arkadaşlar, gelecek okuyanların olacak” mesajını verdi.
Ziyarete rehberlik eden Sn. Doç Dr. Şener ŞENTÜRK, öğrencilere amfi ve derslikleri gezerek fiziki yapı hakkında bilgiler verip laboratuvarları tanıttı. Bu ziyaretin öğrencilerinin ufuklarını açması ve vizyon geliştirmeleri adına son derece yararlı olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Emrah DURSUN, "Okulumuzun kurumsal misyonunu geliştirmek, öğrencilerimizin kendine güvenlerini sağlamak ve eğitim süreci hakkında çevresel farkındalıklarını artırarak ilerleyen süreçte bilimsel proje üretmek için kendilerine bir vizyon belirlemeleri adına bu tarz üst eğitim kurumlarıyla ortak ziyaret, etkinlik ve projelerin sayısının arttırılmasına önem veriyoruz." dedi.
Son olarak Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI, ortaokul ve üniversite arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekerek bu tarz etkinliklerin, geleceğin bilim insanlarını ve akademisyenlerini yetiştirmek için oldukça önemli olduğuna inanıyoruz diyerek gençlere, hocalarına ve okul idaresine teşekkür etti.