Hacı Bektaş Veli, Ahi Evran, Yunus Emre (HAY) Bilgi Şöleni

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 6 Haziran 2022

UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri programına alınan Cumhurbaşkanlığı himayelerinde koordine edilen Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yıl dönümü, Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü, Ahi Evran'ın doğumunun 850. yıl dönümü anısına; Millî Eğitim Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü nezdinde Samsun R.K. Bilim Sanat Merkezi ile Üniversitemiz Eğitim Fakültesi iş birliğinde düzenlenen HAY Bilgi Şöleni Eğitim Fakültemizde 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. HAY Bilgi Şöleni açılışında Şölen Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Şener ŞENTÜRK’ün, 20 ilden ve 25 BİLSEM'den şölene teşrif eden Bilim Sanat Merkezi öğrencileri ve danışman hocalarına, farklı üniversite ve fakültelerden şölene eşlik eden akademisyenlere teşekkür ettiği hoşgeldiniz konuşmalarının ardından, Samsun İl MEM Yrd. Sayın Hüseyin AKSAKAL ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yrd. Sayın Prof. Dr. Recep SANCAK açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Prof. Dr. Yavuz BAYRAM’ın “Hacı Bektaş Veli, Ahi Evran ve Yunus Emre Bağlamında Anadolu İrfanı” başlıklı açılış konuşmasının ardından Samsun BİLSEM öğrencilerinin sunduğu “Dilden Dile Ezgiler” müzik dinletisi ve akabinde Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen eserlerin sergilendiği “Gönülden Göze, Gözden Ele” resim ve “Türk İslam Dünyası İcatları” sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Farklı illerden Samsun’a gelen öğrencilerin kaynaşmaları için “Hay’di canlar bir olalım” tanışma etkinliklerinin ardından bildiri sunumları gerçekleştirildi. Üç gün süren programda bildiri sunumları, Samsun şehir gezisi, gala yemeği, söyleşiler ve değerlendirme toplantısı ile şölen sonlandırılırdı. Şölen değerlendirme toplantısında kurul adına konuşan Doç. Dr. Şener ŞENTÜRK, şölenin gerçekleşmesinde yoğun bir mesai harcayan Samsun R.K. BİLSEM Düzenleme Kurulu hocalarına ve şölene destek veren Samsun Medicana Hastaneleri Genel Müdürü Sayın, Güner Armutlu'ya, Samsun Büyükşehir Belediye Bşk. Sayın Mustafa Demir’e ve şöleni destekleyen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken ilki Kayseri’de yapılan şölenin geleneksel hale gelmesi için desteklenmesi gerektiğini, geleceğimiz dediğimiz gençlerimizin Türk İslam Bilim ve düşünce tarihi hakkında araştırmalar yapmalarının, geleceği inşa etme noktasında önemli olduğunu ve yer üstü zenginlik kaynaklarımız dediğimiz gençlerimizin bu tip organizasyonlarla bir birlerini tanımalarının, bilgi, paylaşım ağı oluşturmalarının kıymetli olduğunu ifade etti. Değerlendirme toplantısının ardından misafirler memleketlerine yolcu edildi.