Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Büyük Başarı

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 2 Nisan 2022

Lisans öğrencilerinin proje yazma becerilerini artırmak için https://projeegitimi.omu.edu.tr/tr ilgili linkten başvuru yapan öğrencilere üniversitemizde alanında uzman eğitmenler tarafından 4 modülden oluşan 16 saatlik proje hazırlama eğitimi verilmiştir. Bu süreçte 1600’den fazla proje hazırlama eğitimine başvuruda bulunmuş ve Ekim 2021 yılından tarihinde başlayan eğitimlerden bugün kadar 700’e kadar öğrenci yararlanmıştır. 4 modülü tamamlayarak sertifika alan öğrenci sayısı 500 olmuştur.
Eğitimler 2022 bahar dönemi boyunca da devam etmektedir. Eğitimler hakkında başvuru, katılımcı listesi, gün ve tarihler hakkında bilgi almak için ilgili https://projeegitimi.omu.edu.tr/tr linki inceleyebilirsiniz.
Eğitimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak “Projeni Seç Harekete Geç!” sloganı ile Öğrenci Projeleri Destek Programı 2021-1 çağrısı açılmıştır. Bu çağrı ile ilgili detaylara https://opdp.omu.edu.tr/tr ilgili linkten ulaşabilirsiniz.
Öğrenci Projeleri Destek Programı 2021-1 çağrısı kapsamında 48 projeden 20 proje desteklenmiştir. Desteklenen bu projelerden 9 tanesi eğitim fakültesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu projelerdir.
Destek alan projelere ait bilgiler,

1. Fayda Topluluğunun “Oynayalım, Öğrenelim, Sosyalleşelim” projesi Ömer Faruk NURSER koordinatörlüğünde, Dr. Belgin BAL İNCEBACAK danışmanlığında yürütülecektir. Proje ekip üyeleri İlköğretim Matematik öğretmenliği öğrencileri Hilal KAYMA, Emre BAYSAL, Jumageldi MAMMEDOV’dur.
  2. Genç Kızılay topluluğunun “Atığın Geleceği” Projesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık anabilim dalından Arzu Begüm AKKOYUNLU koordinatörlüğünde, Dr. Belgin BAL İNCEBACAK danışmanlığında yürütülecektir. Proje ekip üyeleri BESYO öğrencisi Sultan CİVELEK, Psikoloji öğrencisi Aslı Nur TANRIVERDİ, Uluslararası Ticaret ve Lojistik öğrencisi Doğukan KAYA, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğrencisi Qızılgül ALİSATOVA, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Sibel BAYHAN’dır.
  3. Sağlık topluluğunun “Sağlıklı Yaşamı Destekliyorum” projesi Okulöncesi Öğretmenliği öğrencisi Gamze TAŞPINAR koordinatörlüğünde, Dr. Belgin BAL İNCEBACAK danışmanlığında yürütülecektir. Proje ekip üyeleri Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencisi Gül BALÇIK, Sınıf öğretmenliği öğrencileri Aleyna POLAT, Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğrencisi Osman ÜRESİN, diyetisyenlik Bölümü Melissa YILDIZ’dir.
  4. Gönüllülük topluluğunun “Erken Yaştaki Çocuklara Desen Eğitimi ile Psikomotor Beceri Kazandırılması” projesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık anabilim dalından Dilber SAĞIR koordinatörlüğünde, Dr. Belgin BAL İNCEBACAK danışmanlığında yürütülecektir. Proje ekip üyeleri Resim öğretmenliği öğrencileri İlayda GÜNAY, Selenay ÜNAL’dır.
  5. Gönüllülük topluluğunun “Teoriden Uygulamaya 7R Kuralı ile Atık Bilincinin Kazanımı” projesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi ve Gönüllülük Topluluğu Başkan yardımcısı Emir Batuhan BÜTÜN koordinatörlüğünde, Dr. Belgin BAL İNCEBACAK danışmanlığında yürütülecektir. Proje ekip üyeleri Sosyal Bilgiler öğretmenliği öğrencisi Selin UZUN, Fen Bilgisi öğretmenliği bölümü öğrencisi Pelin KÖROĞLU, Okulöncesi Öğretmenliği öğrencisi Rümeysa KILIÇ ve Psikoloji öğrencisi Aslı Nur TANRIVERDİ’dir.
  6. Okul öncesi Düşler topluluğunun "Dezavantajlı Okul Öncesi Eğitim Kurumlarındaki Çocuklara Çevre Bilinci Kazandırmaya Yönelik Etkinlik Uygulamaları" projesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi ve Okul Öncesi Düşler Topluluğu Başkanı Gülsu BAĞÇE koordinatörlüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özçakır Sümen danışmanlığında yürütülecektir. Proje ekip üyeleri Okul Öncesi Öğretmenliği ve PDR öğrencisi Rumeysa KUL, Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Sabahat Nur BİLGE, Fahriye MEMİŞ, Ebrar Aleyna ANGIN, Fatih YILMAZ, Abdulsamet KAPICI, Tarık Esat BALTA, Büşra YAKIN, Hayriye ORHAN, Dicle Şükran TUNÇ, Devrim TİRYAKİ, Aşenaz KAYA, Nurgül GÜZEY, Esra GÜL'dür.
  7. Medeniyet, Kültür, Sanat ve Fikir topluluğunun "Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Lisans Eğitiminde Karşılaştığı Problemler" projesi Eğitimi Fakültesi Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencisi Mahriban SHAKULOVA koordinatörlüğünde, Doç.Dr. Şener ŞENTÜRK danışmanlığında yürütülecektir. Proje ekip üyeleri Eğitim Fakültesi Almanca öğretmenliği öğrencisi Ahmed ALABBAS, Eğitim fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencisi Nergis DÜZENE’dir.
  8. Yabancı Diller Topluluğunun “Üniversite Öğrencilerinin Yabancı Dil Becerilerinin Geliştirilmesi” projesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Fransızca Öğretmenliği öğrencisi Ali Serhat OKUMUŞ koordinatörlüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet AYCAN danışmanlığında yürütülecektir. Proje ekip üyeleri Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği öğrencileri Ahmet Sezai YUMUŞ ve Sinem AYDIN, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Almanca Öğretmenliği öğrencileri Damla BAYAR, Zerrin Güney ve Yağmur TAPUR, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Fransızca Öğretmenliği öğrencisi Aslı ACIOĞLU, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri Mertcan İDİN ve Doğukan ÇELİK, İşletme Bölümü öğrencisi Özgür İSLAM’dır.
  9. Gönüllülük topluluğunun “Biz Bu İşte Gönüllüyüz” projesi Özel Eğitim Bölümü öğrencisi Hande BAYAM koordinatörlüğünde, Belgin BAL İNCEBACAK danışmanlığında yürütülecektir. Proje ekip üyeleri Özel Eğitim öğretmenliği öğrencisi Gülay Durmaz, Fen Bilgisi öğretmenliği bölümü öğrencileri Damla ERKEN ve Hilal Şahin’dir.