Eğitim Fakültesi Öğrencilerine Bülent Gündağ Mert Tarafından "Sihirli Matematik" Programı Tanıtımı Yapıldı

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 18 Nisan 2022

Matematik eğitimi alanında yapmış olduğu çalışmalarla çok sayıda medya şirketi tarafından yılın en iyi eğitim uzmanı ödülüne layık görülen ve Sihirli Matematik isimli eğitim programının kurucusu Bülent Gündağ Mert, Fakültemizdeki sınıf öğretmenliği ve matematik öğretmenliği alanlarında eğitim gören öğretmen adaylarına seminer verdi.
Fakültemiz Fen Bilgisi öğretmenliği mezunu olan Bülent Gündağ Mert, Türkiye’de matematiği sevmeyen çocuk kalmayacak sloganı ile Samsun’dan yayılmaya başlayan Sihirli Matematik eğitiminin, çok kısa bir zamanda farklı il ve ilçelerde açılan 155 şubede kullanılmaya başlandığını ifade etti. Eğitimin, tamamen Milli Eğitim Bakanlığı kazanımları ile hazırlandığını ve birçok ana okul ve özel okulda da kısa zamanda kullanılmaya başlandığını söyledi. Eğitim, yaşı ve algılama seviyesi ne olursa olsun, oyun ve çizgi film teknikleri ile dersi eğlenerek öğrenen çocuklar yetiştirmeyi amaçlıyor.
Bülent Gündağ Mert verilen eğitimin, 12 basamaklı sayıları okuyup yazabilme, 12 basamaklı sayılarda eldeli eldesiz, toplama çıkarma yapabilme, ezberlemeden ritmik sayıp, bölme işlemini hızlı ve etkili yapabilmenin yanında çarpım tablosunu çok kısa sürede öğrenmeyi sağladığını ifade etti. Ayrıca eğitimin, üç basamaklı sayılarda zihinsel toplama çıkarma yapabilme, iki basamaklı sayıları zihinden çarpabilme, üç basamaklı sayıları bir ve iki basamaklı sayılara zihinden bölme yeteneğini de hızlıca geliştirdiğini açıkladı.
Dikkat ve odaklanma konularındaki eksikliklerin, günümüz çocuklarının temel problemleri arasında olduğunu söyleyen Bülent Gündağ Mert, anlayarak hızlı okuma konusunda da çalışmalarının bulunduğunu ifade etti.