Eğitim Fakültesinde İş Kulübünün Semineri Gerçekleştirildi

Yazar: egitimfakultesi | Tarih: 24 Kasım 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri ile İş kulübünün yapmış olduğu seminer için bir araya gelindi. 2023 yılında OMÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu olan ve aynı alanda yüksek lisans yapan Samet Demirpolat tarafından organize edilen ve eğitimlerini İş-Kur uzmanı Meltem Yılar’ın verdiği seminer 2 günde 4 ders saati şeklinde tamamlanmıştır.

İş Kulübü, iş arama sürecini daha başarılı yönetmek isteyen, ‘Nasıl iş aramalıyım?’, ‘İş başvurum neden reddedildi?’, ‘Mülakatta nelere dikkat etmeliyim?’ gibi sorulara cevap arayan işsizler ve daha iyi şartlarda iş arayanlar için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu eğitimle katılımcıların, kulüp sonunda bu sorulara rahatlıkla cevap veren ve iş arama sürecini profesyonelce yönetebilen bireyler haline gelmesi amaçlanmaktadır.

Seminer içeriği şu şekildedir: Birinci gün; tanışma, bireysel görüşme, kişilik testi, hobiler, istihdam edilebilirlik, becerileri, işim ve ben uygulaması, iş arama ağım uygulaması, iş arama kanalları üzerinde detaylı şekilde ele alınmıştır. İkinci gün; özgeçmiş türleri ve uygulaması, beden dili ve iletişim- uygulamalı, mülakat türleri ve uygulaması, telefonda görüşme uygulamaları temalı konular anlatıldıktan sonra öğrenciler ile uygulaması yapılmıştır

İş Kulübünde eğitimler, interaktif ve oyunlaştırmaya dayalı bir tarzda gerçekleşmektedir. Böylelikle katılımcılar, rol oyunları ve yetkinlik bazlı mülakat simülasyonları ile mülakat esnasında verdikleri cevapları, tutum ve davranışları değerlendirerek gerçek yaşamda karşılaşacakları hazırlıksız durumlar için deneyim kazanmaktadırlar.

İki günlük süreçte ağırlıklı uygulamalı öğrenmenin gerçekleştiği ve eğlenceli bir içeriği olan bu seminere destek veren İş-Kur’a, eğitmen Meltem Yılar’a teşekkür ederiz. Bu eğitimin veya benzer eğitimlerin eğitim fakültesi öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimleri için devam edeceğini tüm öğrencilerimize bildiririz. Öğrencilerimizin başvurmaları halinde bu tür eğitimlere yönelik özel taleplerinin dikkate alınacağını bildirmek isteriz.