EĞİTİM FAKÜLTESİNDEN ÖĞRETİM ELEMANLARINA TÜBİTAK 2209-A PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ

Yazar: | Tarih: 11 Mayıs 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öncülüğünde, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinde görev yapan öğretim elemanlarına yönelik hazırlanan “TÜBİTAK 2209-A Proje Danışmanlığı Eğitimi”, 09.05.2023 tarihinde Ziraat Fakültesi DOKAP Girişimcilik Ön Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Teorik ve uygulamalı olarak iki oturum şeklinde planlanan eğitimin teorik kısmında Prof. Dr. Süleyman Yaman TÜBİTAK 2209-A projelerinin içerik ve kapsamı hakkında bilgiler aktarırken, Doç. Dr. Betül Bal Gezegin 2209-A proje öneri formunu tanıtarak önemli kısımlarını vurguladı. Ardından Dr. Aslı Sarışan Tungaç’ın, TÜBİTAK 2209-A projelerinin kabulü sonrası proje yönetimine yönelik sunumu ile teorik oturum tamamlandı.

Uygulamalı bölümde ise katılımcı öğretim elemanlarının hazırlamış oldukları proje öneri formlarının geliştirilmesi konusunda eğitmenler (Prof. Dr. Süleyman Yaman, Doç. Dr. Betül Bal Gezegin, Dr. Aslı Sarışan Tungaç ve Arş. Gör. Zeynep Öznur Yazan) birebir danışmanlık sağlayarak proje önerilerinin olgunlaştırılmasına katkı sundular.

Üniversitemizin proje sayısını artırmada etkili olacağına inandığımız bu eğitimin, katılımcılara ve değerli öğrencilerimize yararlı olması dileğiyle.