FAKÜLTEMİZE, REKTÖRLÜK AKREDİTASYON MENTÖRLERİNDEN BİLGİLENDİRME ZİYARETİ

Yazar: | Tarih: 5 Ocak 2023

Üniversitemiz 2022 KAP Eylem Planı, KAP EP2.3 Program akreditasyonunun yaygınlaştırılması ve bu konudaki strateji ve teşviklerin iyileştirilmesi eylem adımı gereğince önlisans, lisans ve lisansüstü programlarının akreditasyon alt yapılarını güçlendirmek, akreditasyon kriterlerine uyumlu hale getirmek akreditasyon sürecini daha etkili yürütebilmek ve bu süreçte rehberlik etmek amacıyla planlanan "Akreditasyon Mentor Uygulama Programı" çerçevesinde Fakültemiz için görevlendirilen mentörler, 03.01.2023 tarihinde Dekanlığımızı ziyaret ettiler. Bu kapsamda Prof. Dr. Erkan YALÇIN, Doç. Dr. İsmail GELEN ve Doç. Dr. Emine ŞENDURUR, Üniversitemizin eğitim politikası ve eğitimde revizyon çalışmaları doğrultusunda; eğitimde kalite kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, eğitimde kalite/akreditasyon çalışmalarını izleme, birimlerin yaşadığı belirsizlikleri giderme amacıyla Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI’nın makamında bilgilendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirdiler.
2022 Nisan ayından itibaren akreditasyon çalışmalarına yoğun olarak hız veren ve 2023 yılında çeşitli programların akreditasyonu için başvurmayı planlayan Eğitim Fakültesi için, Rektörlüğümüz tam destek vermektedir. Bu amaçla Rektörlüğü temsilen mentörler, Eğitim Fakültesindeki birimlerle 2023 yılının ilk çeyreğinde çeşitli danışmanlık toplantıları yapma, akreditasyon tanıtım toplantısı yapma, ilgili değerlendirmeleri izleme ve komisyonuna raporlamayı hedeflemektedir. Bu sürecin sonunda, akreditasyon başvuru yapacak programlar için öz değerlendirme raporunun hazırlanması, ilgili akreditasyon kurumunun takvimine uygun olarak başvuru sürecinin başlatılması ve programların akreditasyonu hedeflenmektedir.