Fakültemizde Dört Dörtlük Akreditasyon Başarısı

Yazar: mehmetyazici | Tarih: 25 Nisan 2024

Eğitim Fakültesi olarak 2023 yılı Ocak döneminde Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ne (EPDAD) dört program için yapmış olduğumuz akreditasyon başvuruları sonuçları açıklandı. Öz değerlendirme raporlarının hazırlanması, EPDAD ekibinin saha ziyareti ve sonrasında yapılan işlemleri içeren uzun ve yoğun bir sürecin sonunda, başvurusu yapılan Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programlarının her biri, 01.05.2024-01.05.2027 tarihleri arasında geçerli olmak üzere EPDAD tarafından akredite edildi.
Sonuçların açıklanması ile akredite edilen birimlerdeki bölüm başkanları, ana bilim dalı başkanları ve akademisyenleri dekanlık makamına davet eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, yapmış olduğu konuşmada akredite olan programların tüm çalışanlarını tebrik etti ve bu güne kadar gösterdikleri samimi gayret ve emekleri için kendilerine teşekkür etti. Ayrıca ortaya konan başarının diğer programlar için örnek teşkil edeceğini de ifade etti. Toplantı dekanlık girişindeki fotoğraf çekimi ile son buldu.