Ferhan Şensoy Sanat Galerisi, OMÜ'lü Akademisyenlerin Eserleriyle Açıldı

Yazar: egitimfakultesi | Tarih: 31 Ekim 2023

Ferhan Şensoy Sanat Galerisi, OMÜ'lü Akademisyenlerin Eserleriyle Açıldı

Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen Çarşamba Belediyesi tarafından Çarşamba ilçesinde Ferhan Şensoy Sanat Galerisi açıldı.

Ferhan Şensoy Sanat Galerisi’nin açılışı için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. İbrahim Halil Türker, Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Prof. Dr. Sevgi Koyuncu, Prof. Dr. Çağatay Karahan, Doç. Dr. Benan Çokokumuş, Doç. Dr. Sena Sengir, Doç. Dr. Selma Karaahmet Balcı, Öğr. Gör. Murat Ağçiçek, Öğr. Gör. Ramazan Tilki ve Arş. Gör. Eyüp Koçak’ın eserlerinden oluşan karma sergi organize edildi.

Organizasyonunu Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selma Karaahmet Balcı’nın üstlendiği serginin açılışına; Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın yanı sıra ilçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek ve Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Kemal Çelik, Bölüm öğretim elemanlarından Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil Türker, Öğr. Gör. Murat Ağçiçek, Öğr. Gör. Ramazan Tilki, Arş. Gör. Eyüp Koçak, siyasi parti yetkilileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Çarşamba Belediyesine teşekkür
Serginin açılışında söz alan Prof. Dr. İbrahim Halil Türker, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlarken Samsun’a bir sanat galerisi kazandırdığı için Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’a teşekkürlerini iletti.

Başkan Doğan “Adını burada her zaman yaşatacağız”
Ardından düşüncelerini paylaşan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Ferhan Şensoy, ilçemiz adına önemli bir sanatçıydı ve adını inşallah burada her zaman yaşatacağız. Sanat galerimizi, sürekli açık tutarak Çarşambalı hemşehrilerimize hizmet veren bir yer hâline getireceğiz. Cumhuriyet Bayramı’mızı tebrik ediyorum ve inşallah Cumhuriyet’imiz nice güzel yılları yaşayacaktır. Sanat galerimiz Çarşamba ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Kaymakam Yıldırım “Şensoy, Çarşamba için büyük önem taşıyor”
Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise konuşmasında kültürün önemi ve kuşaktan kuşağa aktarılmasına işaret ederek “Bir milletin dili ve dininin yanında en önemli unsurlarından biri de kültür ve geleneklerdir. Maddi kültürümüze sahip çıkmak önem taşıyor. Sanat, bir milletin en önemli can damarlarından birisidir. Bu nedenle Çarşamba için büyük önem taşıyan Ferhan Şensoy’u bir kez daha anıyor ve sanat galerisinin ilçeye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilip, sanat galerisi gezilirken Başkan Halit Doğan ve Kaymakam Doç. Dr. Şükrü Yıldırım tarafından OMÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarına hediye takdimi yapıldı.