“Hayalden Gerçeğe": Mehmet Bilgin Konferansı

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 18 Nisan 2022

Danışmanlığını Özlem Özçakır Sümen, başkanlığını ise Gülsu Bağçe isimli öğrencimizin yürüttüğü Okul Öncesi Düşler Topluluğu tarafından organize edilen “Hayalden Gerçeğe Mehmet Bilgin Konferansı” 14.04.2022 tarihi saat 13.30’da Eğitim Fakültesi B Blok konferans salonunda gerçekleştirildi.
Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü mezunu olan Mehmet Bilgin konferansta öğrencileri ve velileri ile birlikte gerçekleştirdiği sıra dışı etkinlikleri sundu. Bir öğretmenin sahip olabileceği sınırsız hayal gücü ile gerçekleştirebileceklerini örnekleriyle anlatan Bilgin öğretmen adaylarına azmi ve gayretiyle de model oldu. Bilgin çevresinden topladığı materyalleri kullanarak ve atık materyalleri dönüştürerek hastane, havaalanı, yangın, arkeoloji, uzay gibi oldukça kapsamlı hazırladığı etkinliklerle öğrencilerinin 21. Yüzyıl eğitim pedagojisine uygun biçimde yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlıyor. Konferansta bir öğretmenin veli ve toplumun desteğiyle her şeyi başarabileceği mesajını veren Bilgin “Yeter ki hayal edin ve vazgeçmeyin” diyor.
Konferans, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI'nın teşekkür konuşmasının ardından, Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin düzenlediği mini konserle son buldu.