İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Öğretmenlik Uygulaması Dersine Yönelik Toplantı Gerçekleştirildi

2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı lisans programları ve Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Öğretmenlik Uygulaması ve Okullarda RPD Uygulamaları derslerinin yürütülmesine ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat AĞAR, Eğitim Fakültesi'nden Prof. Dr. Süleyman YAMAN, İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasan DAM, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'nden Dr. Hamza KÜÇÜK, Eğitim Fakültesi'nden Arş. Gör. Mücahit AYDOĞMUŞ ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Kahraman katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenlik Uygulaması koordinatörü Ömer Faruk Kahraman tarafından Öğretmenlik Uygulamalarındaki güncel uygulamalr ve yeniliklerle ilgili açıklamalar yapılmasının ardından, önceki yıllardaki aksaklıkların üzerinde durularak bunların giderilmesi için neler yapılabileceği hususu, 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı Güz Dönemi'nde Öğretmenlik Uygulaması ve Okullarda RPD Uygulamaları derslerinin nasıl koordine edileceği ve okul seçiminde hangi kriterlerin dikkate alınacağı ile ilgili paylaşımlarda bulunulmuştur.

Eğitim Fakültesi ve okul işbirliğinin nasıl sağlanacağı, yetkili birim ve kurumların okullardaki uygulamaların etkililiğini artırmak için neler yapılabileceği üzerind duruldu. Bir sosyal iletişim kanalı üzerinden güncel bilgilerin paylaşılması ve sonraki adımların planlanması için iletişim platformu oluşturulmuştur.

Yeni döneme ilişkin iyi dileklerin paylaşılmasının ardından toplantı sonlandırılmıştır.