İngiliz Dili Eğitimi Lisans Öğrencisinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 22 Mayıs 2022

Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Emrah Ekmekçi danışmanlığında 4. Sınıf öğrencisi Eylül Karabulut’un sunduğu TÜBİTAK projesi desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında sunulan “Aday İngilizce Öğretmenlerinin Kültürlerarası İletişim Yetilerine İlişkin İnançlarının İncelenmesi” isimli proje İngilizce öğretmen adaylarının kültürlerarası iletişim yetkinliğine ilişkin inanışlarını ve eğilimlerini ele alacaktır. Projede öğretmen adaylarının kültürlerarası iletişime ve belirtilen alt boyutlarına ilişkin inanışları ve eğilimleri incelenerek İngiliz dili eğitimi bölümlerinde oluşturulan müfredatın geliştirilmesinde katkı sağlamak hedeflenmektedir.