Su Kaynaklarının Varlığı, Korunması ve Önemi

Yazar: egitimfakultesi | Tarih: 10 Kasım 2023

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun başlattığı, Su Verimliliği Seferberliği kapsamında Fakültemizde Prof. Dr. Cevdet YILMAZ’ ın sunumuyla “Su Kaynaklarımızın Varlığı, Korunması ve Önemi” konulu konferans gerçekleştirildi. Programda çevre bilincinin ve ekolojik farkındalığın artırılması, sürdürülebilirliğin yaşam kültürüne dönüştürülmesi, su kaynaklarımızın verimli kullanılması konularına değinildi. Ülkemizdeki su kaynakları, temiz su kaynaklarına ulaşımın zorluğu ve temiz su kaynaklarının azalmasının yaratacağı problemler hakkında da bilgiler veren Yılmaz, öğretmen adaylarının bu konularda gerekli bilinci kazanmasının gelecek nesillerin bu bilinçle yetiştirilmesi için oldukça önemli olduğunu ifade etti. Konferansa farklı programlardan öğrencilerin yanı sıra Fakültemiz öğretim elemanları da katılım gösterdiler.