Yazar: mehmetyazici | Tarih: 13 Haziran 2024

Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esen Ersoy “Matematik Öğretiminde Okul Dışı Öğrenme Ortamları” dersini ÇEVSAM Topluluğunun gerçekleştirdiği “Fidan ve Çiçek Dikim Etkinliği” ile gerçekleştirdi. Doğada matematik fikri ile yola çıkan öğrenciler matematik dersine yönelik farklı bakış açıları kazandıklarını dile getirdiler. Lisans öğrencileri fidan dikimi yaparak matematik öğretiminin nasıl yapılabileceği konusunda görüşlerini sundular. Doç. Dr. Esen Ersoy, ders kapsamında gerçekleştirmiş oldukları uygulamanın doğa ve çevre bilincinin artmasını ve matematik dersi ile çevre ilişkisi kurmayı hedeflediklerini dile getirdi.