Medeniyet Kültür Sanat ve Fikir Topluluğu Tarafından “Nitel Araştırma Yöntemleri Hakkında Kuram ve Uygulama” Adlı Uygulamalı Eğitim Semineri Düzenlendi

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 5 Aralık 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Medeniyet Kültür Sanat ve Fikir Topluluğu, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı sosyal bir topluluk olup, her sene çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Topluluk 02.12.2022 tarihinde "Nitel Araştırma Yöntemleri Hakkında Kuram ve Uygulama" adlı uygulamalı eğitim seminerini gerçekleştirmesi için Doç. Dr. Mustafa Sever'i üniversitemize davet etti.Doç. Dr. Mustafa Sever, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünde lisans eğitimini, aynı fakültede Eğitimin Felsefi Sosyal ve Tarihi Temelleri Ana Bilim Dalı Eğitim Sosyolojisi alanında yüksek lisansını tamamladı. Doktorasını, State University of New York at Buffalo’da Eğitim Sosyolojisi alanında yaptı. 2001 -2003 yıllarında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Eğitimin Felsefi Sosyal ve Tarihi Temelleri Ana Bilim Dalında, 2007-2008 yıllarında ise State University of New York at Buffalo’ da araştırma görevlisi olarak çalıştı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde 2012 yılında yardımcı doçent, 2016 yılında doçent oldu. Halen Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde, Uluslararası Eğitim Sosyolojisi Programı ile Eğitimin Felsefi Sosyal ve Tarihi Temelleri Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Fakültemiz A Blok seminer salonunda gerçekleştirilen seminer, saat 12 ye kadar teorik bilgi, saat 14:00-17:00 arası uygulama olmak üzere iki oturumda gerçekleştirildi. Çok sayıda öğretim elemanı ve lisansüstü öğrencisinin dinlediği ve yapılan sunumdan memnuniyetlerini ifade ettikleri seminerin sonunda Ďoç. Dr. Mustafa SEVER'e Dekanımız Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI teşekkür belgesi takdim etti.