Mezun- Öğrenci Buluşması

Yazar: | Tarih: 12 Ocak 2023

Eğitim Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet sonrası istihdam seçenekleri ve KPSS hazırlanma süreçleri hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla Dekanlığımız tarafından "Mezun-Öğrenci Buluşmaları" etkinliği düzenlendi. 05.01.2023 tarihinde Eğitim Fakültesi B Blok Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe bölümlerimizin daveti üzerine konuşmacı olarak yedi farklı programdan mezun öğrencilerimiz katıldı. Üç ve dördüncü sınıf öğrencileriyle söyleşi şeklinde gerçekleştirilen, Matematik Öğretmeni Yunus Emre Bayrak, Özel Eğitim Öğretmenleri Fatma Nur Altıntaş ve Hacer Diner Kurnaz, Okul Öncesi Öğretmeni Aslıhan Aslan, Sınıf Öğretmeni Bahri Kaymak, Türkçe Öğretmeni Emre Çoban ile İngilizce Öğretmenleri Kübra Nur Demiral, Gülşah Payaz ve Beyza Nur Uygun’un katıldığı programa, Fen Bilgisi Öğretmeni Uğur Can Atabay, Zehra Kaya, Türkçe Öğretmeni Büşra Temur ve Matematik Öğretmeni Ali Gür çevirim içi katıldılar.
Etkinlikte özel öğretim kurumlarında görev yapan mezunlarımız, bu kurumlardaki tecrübelerini aktardılar ve kamu yada özel öğretim kurumlarında tercih edilen bir eğitici olmak için ne yapılması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundular. KPSS'de dereceye giren öğretmenlerimiz ise sınava nasıl hazırlandıkları ile ilgili bilgi verdiler. Yurtdışında lisansüstü eğitim alan İngilizce Öğretmenliği mezunlarımız ise, yurtdışında eğitim almak isteyenler için deneyimlerini paylaştılar ve tavsiyelerde bulundular.
Dekan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Murat Vural, Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Nalan Kızıltan, Doç. Dr. Murat Bayram Yılar, Doç. Dr. Özlem Özçakır Sümen, Dr. Öğr. Üyesi Deren Başak Akman Yeşilel, Öğr. Gör. Dr. Melda Kılıç, Öğr. Gör. Ahmet Demirci ve yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı, moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı'nın yapmış olduğu etkinlik, mezunların öğrencilerin sorularına verdikleri cevaplarla son buldu.