Öğrenci Projeleri Destekleme Programı 2021-1 Kapsamında Destek Alan Projelerin Açılışları Başladı

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 1 Nisan 2022

“Projeni Seç Harekete Geç!” sloganı ile yola çıkan Öğrenci Projeleri Destek Programı üniversite öğrencilerinin proje yazma becerilerinin geliştirilmesini amaçlayarak hibe desteği vermiştir.
Bu kapsamda kabul edilen 3 projesinin açılışı, 31.03.2022 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi B Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılışa; Eğitim Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Süleyman YAMAN Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murta VURAL, Eğitim Bilimleri Bölümü ve OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice KUMCAĞIZ, Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şener ŞENTÜRK, Öğr. Gör. Havva Nur YEŞİLDAĞ, Arş. Gör. Aslı SARIŞAN TUNGAÇ, Arş. Gör. Furkan KİRAZCI, Arş. Gör. Zeynep Öznur ERGİN ve eğitim fakültesinin kıymetli öğrencileri katıldı.
Açılış saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Dekan yardımcısı Prof. Dr. Süleyman YAMAN’ın TÜBİTAK, Bakanlık ve kalkınma ajansı projeleri kodları ile proje yapmanın önemi üzerine ufuk açıcı konuşma yapmıştır. Sayın Yaman’ın konuşmasını çok az sayıda üniversitenin lisans öğrencilerine proje desteği verdiğini ve öğrencilerin bu yönden OMÜ’lü olmalarından gurur duymaları gerektiğini ifade etmiştir. Konuşmasını Lisans öğrencilerine verdiği desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz ÜNAL’a teşekkürlerini ifade ederek bitirmiştir.
Ardından proje akademik danışmanı Dr. Belgin BAL İNCEBACAK Öğrenci Projeleri Destekleme Programı 2021-1 çağrısı kapsamında 48 proje başvurusu olduğunu ve 20 projenin bu kapsamda desteklendiğini ifade etmiştir. Gönüllülük Topluluğu ile birlikte 3 projenin de akademik danışmanlığını yürüttüğünü ifade edip, öğrencilerini tebrik ederek konuşmasını tamamlamıştır.

Biz Bu İşte Gönüllüyüz

Daha sonra birinci proje yürütücüsü Özel Eğitim bölümü öğrencisi ve Gönüllülük topluluğu Başkanı Hande BAYAM, Biz Bu İşte Gönüllüyüz projesinde gerçekleştireceği faaliyetler ve amaçları hakkında bilgilendirici bir konuşma yapmıştır. Proje ekip arkadaşları Özel Eğitim öğretmenliği öğrencisi Gülay Durmaz, Fen Bilgisi öğretmenliği bölümü öğrencisi Damla ERKEN ve Hilal Şahin ile birlikte 5 farklı faaliyet gerçekleştireceklerinden bahsetmiştir. Proje ekibi ile birlikte gerçekleştirdikleri projenin; OMÜ lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin bir araya gelerek Gönüllülük bilincine sahip, toplumsal aidiyat duygusu yüksek, bilinçli, yardımsever, milli ve manevi değerlere sahip, empati duygusu gelişmiş bilgi ve özgüven sahibi nitelikli gençler yetiştirmek, önemli olduğunu vurgulamıştır.

Teoriden Uygulamaya 7R Kuralı ile Atık Bilincinin Kazanımı
Daha sonra ikinci proje yürütücüsü Temel eğitim bölümü Okul Öncesi öğretmenliği öğrencisi ve Gönüllülük topluluğu Başkan yardımcısı Emir Batuhan BÜTÜN, Teoriden Uygulamaya 7R Kuralı İle Atık Bilincinin Kazanımı projesinde gerçekleştireceği faaliyetler ve amaçları hakkında bilgilendirici bir konuşma yapmıştır. Proje ekip arkadaşları Sosyal Bilgiler öğretmenliği öğrencisi Selin UZUN, Fen Bilgisi öğretmenliği bölümü öğrencisi Pelin KÖROĞLU, Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Rümeysa KILIÇ ve Psikoloji öğrencisi Aslı Nur TANRIVERDİ ile birlikte yürütecekleri faaliyetlerden bahsetmiştir. Proje ekibi ile birlikte gerçekleştirdikleri projenin; OMÜ lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin bir araya gelerek 7R kuralı ile çevre ve iklim ile ilgili birçok önemli bilginin öğrenileceğini vurgulamıştır.

Erken Yaştaki Çocukların Desen Eğitimi ve Psikomotor Becerilerinin Kazandırılması

Daha sonra üçüncü proje yürütücüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi Dilber SAĞIR, Erken Yaştaki Çocukların Desen Eğitimi ve Psikomotor Becerilerinin Kazandırılması projesinde gerçekleştireceği faaliyetler ve amaçları hakkında bilgilendirici bir konuşma yapmıştır. Proje ekip arkadaşları Resim öğretmenliği öğrencileri İlayda GÜNAY ve Selenay ÜNSAL ile birlikte 4 farklı faaliyet gerçekleştireceklerinden bahsetmiştir. Proje ekibi ile birlikte gerçekleştirdikleri projenin; OMÜ anaokulu bünyesinde öğrenim gören okulöncesi öğrencileri ile bir araya gelerek Okul öncesi çocuklarda 20 öğrenciden 10 kız,10 erkek desen eğitimine katılarak psikomotor, bilişsel, duyuşsal becerileri geliştirileceklerini ifade ederek konuşmasını bitirmiştir.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencilerinden Hasan Enes ERGÜN sazda, Berkay ÖZTÜRK gitarda ve İbrahim Melih KUVVET yan flütte olmak üzere harika bir müzik dinletisiyle eğlenceli şekilde proje açılışı son buldu.