ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Yazar: egitimfakultesi | Tarih: 16 Ocak 2024

24 Kasım Öğretmenler Günü Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlandı. Programa önceki sene de olduğu gibi emekli öğretim elemanlarımız davet edildi. Fakültemizde hizmet vermiş ve şu an emekli olan; Eğitimin Felsefi Sosyal ve Tarihi Temelleri ABD dan Prof. Dr. Bilal Dindar ve Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ, Resim Eğitimi ABD dan Prof. Dr. Ali Boğa ve Dr. Öğr. Üyesi Zehra Sengir, Fizik Eğitimi ABD dan Prof. Dr. Nezihe Çalışkan, Matematik Eğitimi ABD dan Prof. Dr. Mustafa Çalışkan, Öğr. Gör. Kemal Özcan ve Öğr. Gör. Yusuf Ziya Gürel, Ortak Dersler Bölüm Başkanlığından Öğr.Gör. Nejat Bayrak ve Öğr. Gör. Halistin Kukul, Okul Öncesi Eğitimi ABD dan Öğr. Gör. Münevver Biçer ve Öğr. Gör. Şerife Şahin, Sınıf Eğitimi ABD dan Prof. Dr. Erdoğan Başar ve Öğr. Gör. İlyas Şenel, Sosyal Bilgiler Eğitimi ABD dan Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, Almanca Eğitimi ABD dan Öğr. Gör. Erol Durgun, İngilizce eğitimi ABD dan Öğr. Gör. Sıddık Yüksel, Öğr. Gör. Necdet Keleşoğlu’nun katılım sağladığı programda ilk olarak emekli hocalarımız, B Blok Konferans Salonunda öğretim elemanı ve öğrencilerimizle buluştular. Öğrencilere Türk Eğitim Sisteminin dünü ve bu günü hakkında bilgiler verdiler, akademik tecrübelerini paylaştılar ve bu yolda nasıl ilerlemeleri gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulundular. Programda Sınıf Öğretmenliği Topluluğu’nun hazırlamış olduğu video gösterimi yapıldı. Programın sonunda emekli öğretim elemanlarına Fakültemize vermiş oldukları hizmetlerden ötürü plaket takdimi yapıldı.

Program A Blok Sergi Salonunda Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ve lisansüstü eğitim öğrencilerinin düzenlemiş olduğu karma resim sergisi açısıyla devam etti. Sergi açılışını emekli öğretim elemanları birlikte gerçekleştirdi. Son olarak; saz heyetine OMU Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin de destek verdiği, müzik eğitimi öğretim elemanı ve öğrencilerinden oluşan ve Prof. Dr. Yakup Alper VARIŞ’ın yönettiği 72 kişilik koro, A Blok konferans Salonunda Türk Halk Müziği Konseri gerçekleştirdi. Sevilen pek çok türkünün yer aldığı konserde emekli öğretim elemanı Öğr. Gör. İlyas ŞENEL’de bir türkü söyledi. Konser sonrasında Dekanımız Prof. Dr. Hamza ÇALIŞICI konsere emeği geçenlere teşekkür belgelerini takdim etti.

Sınıf Öğretmenliği Topluluğu’nun hazırlamış olduğu video gösterimini izlemek için tıklayınız
Prof. Dr. Yakup Alper VARIŞ’ın yönettiği Türk Halk Müziği Konserinde seslendirilen "Benim Gönlüm Yayladır" isimli parçayı verilen linkten dinleyebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=fkS7DkCGj_M